Вчені з’ясували, що вазектомія набагато рідше викликає ускладнення, ніж вважалося раніше
Вчені з’ясували, що вазектомія набагато рідше викликає ускладнення, ніж вважалося раніше

Вчені з’ясували, що вазектомія набагато рідше викликає ускладнення, ніж вважалося раніше

Дослідження, проведене у Великій Британії, показало, що вазектомія (чоловіча стерилізація шляхом перев’язування сім’явивідних проток) набагато рідше викликає ускладнення, ніж очікувалося. Вчені з фонду NHS Foundation Trust лікарень Глостершира проаналізували понад 90 тис. вазектомій, виконаних за 15 років.

Щорічно в Сполученому Королівстві проводиться близько 11 тис. операцій з вазектомії, більшість з яких виконуються в установах первинної медико-санітарної допомоги лікарями-фахівцями загальної практики.

На думку дослідників, результати показують, що існуючі брошури, що пояснюють пацієнтам потенційні ускладнення, базуються на застарілих цифрах.

Зараз дивляться
Читайте також:

Наприклад, одним з найбільш серйозних ускладнень вазектомії є хронічний біль в мошонці, який згадується, як такий що зачіпає до 5% всіх пацієнтів в інформаційній брошурі Британської асоціації хірургів-урологів (BAUS) щодо вазектомії.

Переглянувши останні дані, команда виявила, що насправді цей показник становить лише 0,12% пацієнтів.

Також оцінювали ймовірність післяопераційної інфекції та гематоми, коли кров утворює згусток у тканинах мошонки. Рівень інфекції, взятий як будь-який випадок або стан, який лікували антибіотиками, в статистиці BAUS вказаний як 2-10% пацієнтів, але команда виявила, що це ближче до 1,3%.

– Вазектомія є дуже надійним і безпечним методом контрацепції. Ці цифри можуть спонукати більше чоловіків пройти цю процедуру, тому ми сподіваємося, що наше дослідження буде включено в керівництва, що містять інформацію про консультування перед вазектомією, – прокоментували вчені.

Джерело матеріала
loader