Вчені з’ясували, наскільки точна інформація про рак, отримана за допомогою ChatGPT
Вчені з’ясували, наскільки точна інформація про рак, отримана за допомогою ChatGPT

Вчені з’ясували, наскільки точна інформація про рак, отримана за допомогою ChatGPT

Команда американських вчених Національного інституту раку (NCI) провела дослідження, в якому розглядалися чат-боти і штучний інтелект (ШІ), як джерела інформації про рак, що набирають популярність.

Вчені виявили, що ці ресурси дають точну інформацію, коли їх запитують про поширені міфи та помилки щодо раку – 97% відповідей були правильними.

Однак цей висновок пов’язаний з деякими важливими застереженнями, зокрема з побоюваннями команди, що деякі відповіді ChatGPT можуть бути неправильно інтерпретовані та призвести до деяких неправильних рішень хворих на рак.

Зараз дивляться
Читайте також:

– Команда запропонувала проявляти обережність при консультуванні пацієнтів про те, чи слід їм використовувати чат-боти для отримання інформації про рак, — зазначив лікар-вчений з Інституту раку Хантсмана Скайлер Джонсон.

Дослідження показало, що мова ChatGPT була непрямою, розмитою і в деяких випадках неясною.

– Я усвідомлюю і розумію, як важко хворим на рак і особам, які доглядають за ними, отримати доступ до точної інформації, — говорить Джонсон.

За його словами, ці джерела потрібно вивчити, щоб допомогти хворим на рак орієнтуватися в каламутних водах інформаційного середовища в інтернеті, коли вони намагаються знайти відповіді на свої діагнози.

У попередньому дослідженні Джонсона та його команди, опублікованому в журналі Національного інституту раку, вчені виявили, що дезінформація поширена в соціальних мережах і може завдати шкоди хворим на рак.

Джерело матеріала
loader
loader