В ЄС відреагували на "ракетні погрози" Медведєва через ордер на арешт Путіна
В ЄС відреагували на "ракетні погрози" Медведєва через ордер на арешт Путіна

В ЄС відреагували на "ракетні погрози" Медведєва через ордер на арешт Путіна

Високий представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель назвав погрози Росії Міжнародному кримінальному суду незаконними. Також дипломат засудив заходи з боку Росії проти МКС.

Що у ЄС кажуть про маразматичні погрози Медведєва

Жозеп Боррель ЄС, як і раніше, прихильний до захисту Суду від будь-якого зовнішнього втручання, спрямованого на перешкоджання здійсненню правосуддя і підрив міжнародної системи кримінального правосуддя.

ЄС підтверджує свою повну підтримку МКС. Будь-які заходи у відповідь проти тих, хто бере участь у роботі МКС, неприйнятні. Очолюючи боротьбу з безкарністю, МКС повинен мати можливість працювати незалежно і неупереджено,
– підкреслив Боррель.

Також високий представник ЄС пропонує доєднатися до Міжнародного кримінального суду країнам, які досі цього не зробили, щоб ніхто у цьому світі не міг уникнути покарання за найважчі злочини.

Медведєв погрожує через ордер на арешт путіна

  • Міжнародний кримінальний суд в Гаазі 17 березня видав ордер на арешт Путіна та Марії Львової-Бєлової.
  • Російського диктатора і так звану уповноважену у справах дитини підозрюють у скоєнні воєнного злочину. Зокрема, незаконної депортації дітей з окупованих територій України до держави-агресорки.
  • Заступник голови російського радбезу Дмітрій Медведєв заявив, що арешт Путінанібито означатиме оголошення війни. Також він додав, що у такому випадку всі російські ракети полетять до Бундестагу, офісу канцлера і так далі.
Джерело матеріала
loader
loader