Українські захисники за добу відбили 41 атаку ворога на Донеччині: де відбуваються найзапекліші бої
Українські захисники за добу відбили 41 атаку ворога на Донеччині: де відбуваються найзапекліші бої

Українські захисники за добу відбили 41 атаку ворога на Донеччині: де відбуваються найзапекліші бої

КИЇВ. 27 березня. УНН. Протягом доби українські захисники відбили 41 атаку російської армії на Донеччині. Зокрема, йдеться про Лиманський, Бахмутський, Авдіївський та Мар’їнський напрямки, пише УНН з посиланням на зведення Генштабу.

Деталі

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку.

Протягом доби підрозділами Сил оборони України було відбито 41 атаку противника на зазначених напрямках.

Водночас противник завдав 7 авіаційних та 10 ракетних ударів, здійснив більш як 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Для ракетних ударів продовжує широко застосовувати зенітні керовані ракети С-300.

Оперативна обстановка без суттєвих обстановка фіксується на: Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках.

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Синьківка та Білогорівка.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники, а також в районі Іванівського Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів наступальні дії в напрямку Новокалинового, Степового, Авдіївки, Сєверного, Первомайського, Невельського та Мар’їнки Донецької області, успіху не мав. Застосував аерозольні «сльозогінні» гранати нелетальної дії в районах населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар’їнка.

На Шахтарському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар, Пречистівка, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести обороні дії.

Доповнення

Втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну сягнули вже близько 171 160 осіб та сотень одиниць військової техніки.

Теги за темою
Україна Росія війна
Джерело матеріала
loader
loader