Дізнався про гибель рідних на війні: у Росії мобілізований взяв у заручники 10 військових
Дізнався про гибель рідних на війні: у Росії мобілізований взяв у заручники 10 військових

Дізнався про гибель рідних на війні: у Росії мобілізований взяв у заручники 10 військових

Як повідомляють російські медіа, інцидент стався у селі Плавна в Брянській області, пише 24 Канал. Мобілізований взяв у заручники близько 10 військових.

У заручниках мобілізованого були офіцери

35-річний мобілізований із Самарської області дізнався про загибель на війні в Україні своїх племінників, після чого взяв у заручники трьох офіцерів і від трьох до п'яти мобілізованих.

Він взяв військових у заручники у місцевому будинку культури. Мобілізований був озброєний автоматом, також у нього були гранати, які він погрожував застосувати в разі потреби. Жодних вимог чоловік не висував.

Повідомляється, що поліція оточила будинок культури і знайшла перемовника. З мобілізованим спробував домовитися командир його військової частини.

Через годину йому це вдалося – мобілізований відпустив заручників і здався. Яка доля чекає мобілізованого із Самарської області – наразі не повідомляється.

У Росії хочуть провести нову хвилю мобілізації

  • Кремлівський диктатор Владімір Путін прагнув швидко захопити Україну, проте його плани провалилися. Відтак, з кожним днем Росія стикається з величезними втратами в техніці та живій силі.
  • Втрати змусили Путіна оголосили у вересні 2022 року так звану "часткову" мобілізацію у Росії і призвати 300 тисяч військових. Що більше, у Росії постійно триває прихована мобілізація.
  • Останнім часом Росія зазнала великих втрат під Бахмутом. Тривалий час у зведеннях Генштабу ЗСУ щодня повідомлялося про близько тисячу знищених окупантів.
  • Через втрати та плани на майбутні операції російська влада готується набрати додатково 400 тисяч військових, зокрема професійних бійців. У британській розвідці сумніваються, що Росія зможе виконати свій план.
  • В Інституті вивчення війни (ISW) вважають, що новий етап призову в Росії, навіть із дещо збільшеною кількістю призовників, може фактично зменшити потенціал країни-терористки для навчання резервістів та іншого персоналу.
Теги за темою
Росія Україна – Росія
Джерело матеріала
loader
loader