BT проводить перше у Великобританії випробування медичного дрона
BT проводить перше у Великобританії випробування медичного дрона

BT проводить перше у Великобританії випробування медичного дрона

BT використовує свою мережу для впровадження трансформаційного медичного випробування.

Найбільша телекомунікаційна компанія Великобританії за кількістю абонентів у партнерстві з фахівцями з дронів Skyfarer і Medical Logistics UK для проведення першого в країні наземного випробування за межами прямої видимості (BVLOS).

BVLOS дозволяє безпілотникам подорожувати на більші відстані, скорочувати час доставки та зменшувати витрати, пов’язані з наземним транспортуванням по дорогах із заторами.

Випробування безпілотника – завершене в серці Великобританії, у складному повітряному просторі та поблизу міських районів – з’єднує університетські лікарні Ковентрі та Уорікшира 32-кілометровим маршрутом.

Загалом було здійснено 130 рейсів без будь-яких збоїв чи збоїв. Загалом дрони пролетіли понад 1900 км; еквівалент польоту з Лондона до Північної Африки. За один день пролетів 220 км.

«Ми вже отримали вражаючу статистику щодо тривалості та відстані польотів BVLOS, які пройшли без пригод», — каже Джорджія Ханрахан, бізнес-менеджер Skyfarer. 

Під час випробування компанія Skyfarer провела дослідження щодо скорочення викидів вуглекислого газу, яке виявило зменшення викидів CO2 на 99,98% порівняно з дизельним фургоном і на 90,5% порівняно з електричним фургоном.

Випробування почалися в жовтні 2022 року і стали можливими за допомогою рішення BT для підключення дронів. Завдяки мобільній мережі EE , що належить BT , це рішення забезпечує ефективний і безпечний зв’язок безпілотників.

Впровадження медичних доставок за допомогою дронів — це величезний крок вперед, але важливо забезпечити безпечне виконання цих доставок. BT стверджує, що надає пріоритет трафіку даних для командування та управління безпілотними літальними апаратами та перевіряє покриття маршруту польоту перед його виконанням.

BT формує партнерські відносини з комерційними дронами через свій інкубаційний підрозділ тощо.

Том Гай, керуючий директор Etc., сказав:

«Це випробування показує, що безпілотники можуть робити більше, ніж просто доставляти споживчі товари, вони можуть допомогти врятувати життя. тощо хочуть бути частиною цих змін: використання безпілотних літальних апаратів для доставки медичних препаратів може в майбутньому полегшити зростаючий тиск на систему охорони здоров’я, де постійно зростає потреба в лікарнях приймати та транспортувати термінові медичні матеріали та зразки.

Нещодавнє дослідження BT Group щодо сприйняття дронів суспільством показує, що понад дві третини (68%) населення вважають, що дрони матимуть позитивний вплив на їх життя, вважаючи безпеку людини найбільшою перевагою дронів».

Нещодавні дослідження показали, що дрони можуть збільшити ВВП у секторі охорони здоров’я більш ніж на 4 мільярди фунтів стерлінгів до 2030 року та заощадити сектору близько півмільярда витрат.

На початку цього року компанія Etc. уклала угоду на 5 мільйонів фунтів стерлінгів із постачальником технологій UTM (Unified Traffic Management) Altitude Angel . Угода спрямована на підтримку розвитку британської супермагістралі безпілотників, яка стане найбільшою та найдовшою мережею такого роду у світі.

Зв’язок, наданий BT для випробувань дронів, оптимізований для використання на висоті та відповідає новим правилам і стандартам Великобританії.

BT стверджує, що співпраця між Etc. і такими партнерами-дронами, як Skyfarer, є ключовою для проведення реальних випробувань і забезпечення безпеки повітряного простору для критично важливих польотів безпілотників, таких як медичні служби та послуги синього світла. 

«Цей судовий процес був би неможливим без нашого консорціуму партнерів. Підтримка BT Group уможливила значну кількість вивчення та розробки додатків, підштовхнувши Skyfarer і наш консорціум до того моменту, коли «під ключ» операції безпілотників дальнього радіусу дії BVLOS стануть повсякденним явищем», — додав Ханрахан.

Джерело матеріала
loader
loader