Секрет довгого і здорового життя в цих трьох простих правилах
Секрет довгого і здорового життя в цих трьох простих правилах

Секрет довгого і здорового життя в цих трьох простих правилах

У Міністерстві охорони здоров’я України сьогодні, 7 квітня, у День всесвітнього здоров’я, нагадали три простих правила, які значно покращують якість життя.

Збалансоване харчування. Вживання збалансованої за кількістю нутрієнтів їжі є важливим фактором збереження здоров’я. Включайте до раціону різноманітні продукти: свіжі фрукти та овочі, цільні злаки, білкову їжу та помірну кількість здорових жирів.

Намагайтеся уникати їжі швидкого приготування та продуктів із високим вмістом цукру, солі та жирів.

Зараз дивляться

Фізична активність. Регулярна фізична активність є найважливішим елементом здорового способу життя. Спробуйте приділяти фізичним вправам не менше 30 хвилин на день. Це може бути, наприклад, ходьба, біг, плавання, будь-яка інша активність, яка вам подобається.

Якщо у вас немає часу на тренування в залі, прості вправи вдома або прогулянки також можуть бути дуже корисними.

Читайте також:

Здоровий сон. Сон відіграє важливу роль у збереженні як фізичного, так і психічного здоров’я. Звісно, важко налагодити сон під час постійних повітряних тривог, проте спробуйте спати не пізніше 22.00.

Подбайте, щоб кімната, де ви спите, була темною та тихою, а ліжко зручним. Відмовтеся від перегляду телевізора або використання мобільного телефону безпосередньо перед сном, оскільки це може завадити заснути.

Джерело матеріала
loader