МЗС обурила скандальна заява президента Бразилії щодо Криму: "Україна не торгує своїми територіями"
МЗС обурила скандальна заява президента Бразилії щодо Криму: "Україна не торгує своїми територіями"

МЗС обурила скандальна заява президента Бразилії щодо Криму: "Україна не торгує своїми територіями"

Позиція України щодо анексованого півострова незмінна.

Позиція Українищодо територіальної цілісності незмінна. Саме тому країна не йтиме на будь-які територіальні поступки з окупанткою Росією, зокрема у питаннях анексованого Криму.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментуючи "мирний план" президента Бразилії.

За словами представника МЗС, немає жодної юридичної, політичної чи моральної причини, чому Київ повинен поступатися хоча би сантиметром української землі.

"Україна цінує зусилля президента Бразилії з пошуку рішення задля припинення російської агресії. Водночас маємо чітко зазначити: Україна не торгує своїми територіями", - наголосив Ніколенко.

Він зауважив, що зусилля задля відновлення миру в Україні повинні базуватись на повазі до суверенітету та повного відновлення територіальної цілісності нашої країни відповідно до принципів Статуту ООН.

Гучна заява президента Бразилії 

Луїс Інасіу Лула да Сілва пропонує, щоб Україна поступилася Росії анексованим Кримом. Мовляв, так можна покласти край війні, адже "світу потрібний спокій".

"Президент Росії Володимир Путін "не може захопити територію України. Можливо, ми обговоримо Крим. Але про те, що він ще вторгся, він має подумати... Зеленський теж не може хотіти всього... Світу потрібен спокій", - висловився бразильський лідер.

Читайте також:

  • "Ім’я наступника Путіна назвуть в бункері": Піонтковський розповів про сценарії зміни влади в РФ
  • "Меркель запропонувала згубну політику": Ющенко розповів, чому ображається на ексканцлерку Німеччини
  • "Тільки Зеленський може визначити, чи готовий він готовий вести переговори": у Білому домі нагадали принцип про участь України

Навіщо був потрібен народний суд над Путіним у Гааазі та яким може бути реальний процес | Дрю Вайт

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader