Звідки пішов коронавірус? ВООЗ зробила заяву
Звідки пішов коронавірус? ВООЗ зробила заяву

Звідки пішов коронавірус? ВООЗ зробила заяву

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреїсус закликав Китай поділитися своєю інформацією про походження COVID-19. Про це передає Reuters&

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Без повного доступу до інформації, яку має Китай, ми не можемо точно визначити походження Covid-19», – заявив Гебреїсус у відповідь на питання про походження вірусу.

Гебреїсус зазначив, що всі наявні гіпотези на столі. Це позиція ВООЗ, і саме тому організація просить Китай співпрацювати у цьому питанні.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Вірус був уперше виявлений у китайському місті Ухань у грудні 2019 року. За словами міжнародних дослідників, дані про перші дні пандемії Covid дають інформацію про її походження, зокрема, припускають роль тварин у поширенні коронавірусу серед людей.

Доктор ВООЗ Марія Ван Керхове, технічний керівник Covid-19, зазначила, що остання китайська інформація дає деякі «підказки» про походження, але не дає відповідей. Вона сказала, що ВООЗ зараз працює з вченими, щоб дізнатися більше про найраніші випадки захворювання у 2019 році, наприклад, про місцезнаходження інфікованих.

ВООЗ також запросила у Сполучених Штатів вихідні дані, що лежать в основі нещодавнього дослідження Міністерства енергетики США, в якому передбачається, що витік із лабораторії в Китаї, ймовірно, викликав пандемію Covid-19.

Раніше повідомлялося, що в Україні можливе чергове збільшення захворюваності на Covid-19, зокрема через властивість штаму «Кракен» швидко поширюватися і низьке охоплення щепленнями проти коронавірусу.

Будь ласка, читайте текст після реклами
Джерело матеріала
loader
loader