Макрон заявив, що Європа повинна зменшити залежність від США
Макрон заявив, що Європа повинна зменшити залежність від США

Макрон заявив, що Європа повинна зменшити залежність від США

Макрон хоче стратегічну автономію для Європи / фото president.gov.ua

Європа повинна зменшити свою залежність від Сполучених Штатів Америки і не втягуватися у конфронтацію між Китаєм і США через Тайвань.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон в інтерв'ю журналістам після зустрічі з президентом Китаю Сі Цзіньпіном, пише Politico. Він знову говорив про свою теорію "стратегічної автономії" для Європи, нібито на чолі з Францією, щоб стати "третьою наддержавою".

За словами президента, Європа стикається з великим ризиком потрапити в кризи, які "не є нашими". Макрон вважає, що це завадить їй побудувати свою стратегічну автономію.

Відео дня

"Парадокс полягає в тому, що, охоплені панікою, ми вважаємо себе просто послідовниками Америки. Питання, на яке європейці повинні відповісти... чи в наших інтересах прискорити [кризу] на Тайвані? Ні. Гірше було б думати, що ми, європейці, повинні стати послідовниками цієї теми і взяти приклад з порядку денного США і надмірної реакції Китаю", - сказав він.

Читайте також:
Візит Макрона та фон дер Ляєн до Китаю - складний, але корисний діалог - Le Monde
Побитий собака гавкає: Bild розніс маячню путінської болонки Медведєва щодо України
"Побитий собака гавкає": Bild розніс маячню "путінської болонки" Медведєва щодо України
У Німеччині пройшли великодні марші за мир і проти відправки зброї Україні
У Німеччині пройшли великодні марші "за мир" і проти відправки зброї Україні

Макрон зазначив, що Європа збільшила свою залежність від США в питанні зброї та енергії і тепер повинна зосередитися на розвитку європейської оборонної промисловості. 

"Якщо напруженість між двома наддержавами загостриться... у нас не буде ні часу, ні ресурсів для фінансування нашої стратегічної автономії, і ми станемо васалами", - додав президент Франції.

Візит Макрона до Китаю: що відомо

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня до Пекіна прибули французький президентЕммануель Макрон і голова Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн. Головними темами їхнього візиту були війна в Україні та відносини між Китаєм та Європою.

В ході переговорів Макрон закликав китайського лідера "привести до тями" Росіюі повернути всіх за стіл перговорів. Також вони домовилися про розвиток співпраці у військовій сфері. 

У МЗС Китаю опублікували офіційне повідомлення, в якому заявили, що продовжать грати позитивнуроль у сприянні мирним переговорам.

На думку Politico, ці переговори не змінили думка Сі Цзіньпіна про війну в Україні.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Папа Римський на Великдень помолився за мир у всьому світі: що сказав українцям і росіянам
  • Влада Австрії прийняла важливе рішення про документи для шукачів притулку з України
  • Кидали каміння: група іноземців напала на польських прикордонників на кордоні з Білоруссю
Теги за темою
США Китай Франція Еммануель Макрон
Джерело матеріала
loader