Гітарист гурту АВВА Лассе Велландер помер від раку
Гітарист гурту АВВА Лассе Велландер помер від раку

Гітарист гурту АВВА Лассе Велландер помер від раку

Багаторічний гітарист гурту ABBA Лассе Велландер помер на 71 році життя. Музиканта не стало у неділю, 9 квітня, після нетривалої боротьби з раком. Про це повідомляє DailyMail, із посиланням на сім'ю артиста.

- З невимовним смутком ми повинні повідомити, що наш коханий Лассе заснув. Лассе нещодавно захворів на рак, який швидко поширювався, і вранці в Страсну п'ятницю він помер серед близьких. Ми тебе дуже любимо і сумуємо за тобою, - йдеться у заяві родичів музиканта.

На офіційній сторінці ABBA у Instagram музиканти також майже пам'ять друга архівним фото.

- Лассе був близьким другом, веселим хлопцем та чудовим гітаристом. Значення його креативу у студії звукозапису, а також його надійної роботи на сцені було величезним. Ми сумуємо про його трагічну та передчасну смерть і згадуємо добрі слова, почуття гумору, усміхнене обличчя та музичний блиск людини, яка відіграла таку важливу роль в історії ABBA. Його глибоко не вистачатиме і він ніколи не буде забутий, - зазначили дільниці колективу.

Велландер почала співпрацювати з ABBA у жовтні 1974 року, беручи участь у створенні хітів "Intermezzo No.1" та "Crazy World". Він записав інструментальні партії до 24 пісень з усіх восьми альбомів гурту та виступав з колективом у 1975, 1977, 1979 та 1980 роках. Після розпаду колективу у 1982 році продовжував працювати з іншими артистами. У 1981-му Лассе випустив свій перший сольний альбом, а в наступні роки спродюсував презентував ще 11 альбомів. У 2008 році Лассе Велландер працював над саундтреком до фільму "Mamma Mia!", в якому знялися Меріл Стріп та Аманда Сейфрід. У 2021-му брав участь у створенні останнього альбому ABBA "Voyage".

Фото: facebook.com/abbathemuseum

Джерело матеріала
loader
loader