Україна відновила експорт електроенергії до Польщі
Україна відновила експорт електроенергії до Польщі

Україна відновила експорт електроенергії до Польщі

Україна відновила експорт електроенергії до Польщі

Також ми експортуємо енергію до Молдови.

Україна відновила експорт електроенергії власного виробництва до Польщі, повідомили 12 квітня в Національній енергокомпанії «Укренерго».

В компанії заявили, що станом на середу виробництво електроенергії в Україні повністю забезпечує потребу споживачів, а в енергосистемі наявний достатній резерв потужності.

«Завдяки цьому є можливість  експортувати електроенергію в Молдову (30-95 МВт в різні години), та від сьогодні – до Польщі (до 75 МВт в різні години)», - зазначили в НЕК.

При цьому пріоритетом для «Укренерго» є відновлення надійності живлення всередині країні. Для цього ремонтні бригади проводять відновлювальні роботи на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак.

Зокрема після атаки 9 березня уже повернуто в роботу п’ять магістральних ліній та частково відновлено обладнання дев’яти  підстанцій різного класу напруги. Відновлювальні роботи продовжуються.

«Просимо, за можливості, переносити використання потужної техніки у нічні та денні години. Це дозволить зменшити навантаження на енергосистему, яка зазнала тяжких пошкоджень ворога і все ще продовжує відновлюватися», - додали в компанії.

Нагадаємо, що експорт електроенергії в Молдову Україна відновила цього тижня. При цьому продаж електроенергії за кордон є незначним.

Зупинити експорт електроенергії Україні була вимушена в листопаді 2022 року після низки російських ракетних атак на енергосистему України, її серйозного пошкодження та виникнення дефіциту для власних споживачів.

Успішне проходження опалювального сезону залежить від ретельної підготовки до нього. В основному навесні й улітку, коли ціни на паливо мінімальні. А часу насправді не так і багато. «Як енергетика готується до наступної зими» розповідає Ігор Маскалевич.

Джерело матеріала
loader
loader