кожна господиня шукає рецепт ідеальної паски. Сьогодні можна знайти безліч різноманітних рецептів великоднього хліба – на кефірі, дріжджах, згущеному молоці тощо.
Втім особливою популярністю користується рецепт паски на воді. Факти ICTV підготували для вас легкий рецепт паски на воді, яку зможе приготувати кожна господиня.
Паска на воді – рецепт
Інгредієнти:
- борошно – 500-600 грамів;
- олія – 110 мл;
- вода – 250 мл;
- цукор – 180 грамів;
- яйця – 3 шт;
- дріжджі пресовані – 20 грамів.
Як готувати?
Спершу підігрійте воду – вона має бути не гаряча, а тепла. Вилийте теплу воду в миску, додайте дріжджі, 2 ч. л цукру та 2 ч. л борошна.
Ретельно перемішайте воду, накрийте миску рушником та поставте у тепле місце на 20-30 хвилин. Поки , вбийте у миску яйця, додайте цукор та ретельно перемішайте міксером. У вас має вийти густа жовта маса.
Зʼєднайте збиті яйця з опарою та ретельно перемішайте.
Починайте поступово додавати до маси половину борошна (його варто всипати частинами, постійно помішуючи тісто). У вас має вийти маса, яка за консистенцією нагадує сметану.
Влийте у тісто олію, ретельно перемішайте та всипте іншу частину борошна. Знову перемішайте тісто.
Коли маса не буде липнути до рук, сформуйте невеликі кульки та перекладіть їх у попередньо змащені олією форми для випікання.
Накрийте форми з тістом рушником та залиште у теплому місці на 20-30 хв. Майбутні паски мають “підрости”.
Тепер перекладіть паски у духовку та випікайте 1 годину при 180 °C.