Російські авіакомпанії через три роки залишаться без половини літаків
Російські авіакомпанії через три роки залишаться без половини літаків

Російські авіакомпанії через три роки залишаться без половини літаків

На початку 2023 року в Росії налічувалося 736 авіалайнерів, проте їх число до 2026 року скоротиться вдвічі.

Як повідомляється в звіті консалтингової компанії Oliver Wyman про перспективи розвитку світової авіагалузі, до 2033 року спад буде трохи компенсований, і складе 25%, до 554 одиниць. Тому що Росія почне заміщати західні судна літаками власного виробництва, але це стане можливо тільки в другій половині десятиліття.

За оцінкою Oliver Wyman, 76% іноземних літаків, експлуатованих російськими перевізниками, до цього ж 2033 року, будуть розібрані на запчастини.

Проблема з цивільною авіацією в РФ - деталі

Європейське агентство з безпеки польотів (European Union Aviation Safety Agency, EASA) призупинило сертифікати придатності літаків усіх авіакомпаній РФ через санкції проти Росії.

7 квітня 2023 року стало відомо про те, що в російських аеропортах почалися проблеми зі спецтехнікою. Аеропорти агресора не можуть зареєструвати і використовувати низькопідлогові автобуси, пасажирські трапи та іншу спецтехніку.

На тлі масових антиросійських санкцій, введених у зв'язку з вторгненням РФ в Україну, агресор вперше в історії відправив свій літак на ремонт до Ірану.

Джерело матеріала
loader