У зброї РФ знаходять дедалі більше компонентів з Китаю – ОП
У зброї РФ знаходять дедалі більше компонентів з Китаю – ОП

У зброї РФ знаходять дедалі більше компонентів з Китаю – ОП


У навігаційній системі безпілотників Орлан, у яких раніше використовувалася швейцарська система, було виявлено компоненти китайського виробництва.

 

Старший радник глави Офісу президента Владислав Власюк заявив, що в російській зброї, яка використовується в Україні, виявляють дедалі більше компонентів з Китаю, оскільки західні постачання зменшуються через санкції. Про це повідомляє.
 
“У зброї, знайденій на полі бою, ми продовжуємо знаходити різну електроніку. Тенденція така, що зараз менше компонентів західного виробництва, але більше – не важко здогадатися, в якій країні – вироблених компонентів. Звичайно, Китай”, – зазначив він.
 
Так, у навігаційній системі безпілотників Орлан, у яких раніше використовувалася швейцарська система, було виявлено компоненти китайського виробництва.
 
Експерти також повідомили про виявлення китайських деталей у системі управління вогнем у російських танках, у яких раніше використовувалися деталі французького виробництва.
 
Нагадаємо, за даними Генштабу, останні зразки іранських Shahed-136 і російських ZALA 421-16E мають низку “модифікацій”, що свідчать про конструктивну деградацію та суттєві проблеми російського ВПК у галузі виробництва, модернізації та обслуговування безпілотних літальних апаратів.
 
Як повідомлялося, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що Китай не продаватиме зброю сторонам, залученим до війни в Україні, і стежитиме за експортом товарів подвійного призначення.
 
 
 



Теги за темою
Росія Зброя
Джерело матеріала
loader
loader