Вчені перетворили вуглекислий газ на біопластик
Вчені перетворили вуглекислий газ на біопластик

Вчені перетворили вуглекислий газ на біопластик

Інженери-хіміки з Кореї винайшли спосіб, як можна перетворити вуглекислий газ на біопластик. Вони зробили це за допомогою бактерії, яка буквально поглинає вуглекислий газ з повітря і перетворює його на корисний матеріал, пише Science Alert.

Вчені перетворили вуглекислий газ на біопластик - Фото 1Задля цього науковці розробили прототип двокомпонентної системи за допомогою бактерії Cupriavidus necator.

Біопластик — це пластик, отриманий із відновлювальних біомас, таких як рослинні жири й олії, кукурудзяний крохмаль, або мікробіоти. Біопластик може вироблятися із побічних продуктів сільського господарства, а також із використаних пляшок і інших упаковок із використанням мікроорганізмів. Звичайні пластики, такі як пластики із горючих корисних копалин (що також називаються полімерами основаними на нафті), отримуються із нафти або природного газу.

Виробництво такого пластику потребує більше горючих речовин і продукує більше парникового газу, ніж при виробництві біополімерів (біопластику). Деякі, але не всі, біопластики зроблені такими, що розкладаються. Біорозкладані біопластики можуть руйнуватися як в анаеробних, так і в аеробних середовищах, в залежності від того, як вони вироблялися. Біопластик може складатися з крохмалю, целюлози, біополімерів та ряду інших матеріалів.

Джерело матеріала
loader
loader