Український капітан I рангу оцінив можливість висадки десанту РФ на півдні
Український капітан I рангу оцінив можливість висадки десанту РФ на півдні

Український капітан I рангу оцінив можливість висадки десанту РФ на півдні

Голова кафедри ВМС Національного університету оборони України Степан Яким'як оцінив можливість висадки російського десанту на українське узбережжя. Він вважає, що такий розвиток подій можливий лише у разі радикальної зміни бойових дій на суші.

"Якщо раптом у противника стане сил вести наступ зі сходу і з півдня. Якщо він зможе охопити південні регіони, наприклад, через Миколаїв, тоді виникне потреба у противника висаджувати морський десант. Далі він буде вирішувати для себе, чи буде це можливо", - відзначив капітан I рангу в коментарі "Суспільне".

За його словами, у російських окупантів недостатньо сил для проведення такої операції.

"Це їм не під силу: ні морально, ні психологічно, ні інтелектуально. Противник не здатний зараз розгорнути такі дії. Ми посилюємо свою оборону, маємо нові засоби і зразки озброєння, нові здібності. Думаю, їх шанси не тільки зменшуються, а зараз приблизно дорівнюють нулю", - підсумував Яким'як.

Фантазії Росії про окупацію Одеси - що відомо

Спочатку в Росії заявляли про бажання захопити Одесу. Армія окупантів до міста не дійшла завдяки захисникам Миколаєва, які не тільки зупинили настпуленіе РФ, але і відкинула їх назад.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане 14 лютого 2023 року заявив, що у Москві не відмовилися від ідеї захоплення Одеси, але на це у Кремля не вистачає сил.

З початку весни вже кілька разів звучали заяви від різних посібників Путіна про необхідність все ж захопити Одесу.

Теги за темою
Новини України Одеса
Джерело матеріала
loader
loader