Данілов відреагував на інформацію про китайську зброю на фронті
Данілов відреагував на інформацію про китайську зброю на фронті

Данілов відреагував на інформацію про китайську зброю на фронті


Як тільки Україна знайде на фронті зброю, зроблену в Китаї, одразу про це заявить світові.

Україна досі не зафіксувала фактів використання Росією китайської зброї, незважаючи на таку інформацію, що міститься у “таємних документах” Пентагону. Про це у неділю, 16 квітня, заявив секретар РНБО Олексій Данілов, повідомляє .
 
Він зазначив, що як тільки Україна знайде на фронті зброю зроблену в КНР, відразу про це заявить і нагадав, що Київ так і вчинив, коли росіяни почали використовувати іранські дрони.
 
“Ми їх розібрали, як то кажуть, по кісточках, і навіть дані тих країн, компоненти яких там були використані. Ми до них звернемося офіційно, з питанням, чому так сталося і це треба обов’язково припинити. Китайське озброєння ми зараз на нашому фронті не бачимо”, – сказав Данілов.
 
Він наголосив, що Китаю не було б вигідно постачати зброю РФ.
 
“Позиція Китаю нейтральна – вони не підтримують жодної, ні іншої сторони. Вперше китайська дипломатія вийшла в публічний простір з пропозицією 12 питань про завершення війни, але вони це називають дещо по-іншому. Це, звичайно, для нас корисно. Але є пункти, які є досить сумнівними”, – сказав він.
 
Нагадаємо, за даними Генштабу, останні зразки іранських Shahed-136 і російських ZALA 421-16E мають низку “модифікацій”, що свідчать про конструктивну деградацію та суттєві проблеми російського ВПК у галузі виробництва, модернізації та обслуговування безпілотних літальних апаратів.
 
Як повідомлялося, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що Китай не продаватиме зброю сторонам, залученим до війни в Україні, і стежитиме за експортом товарів подвійного призначення.



Теги за темою
Україна Зброя
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader