Американка поширила документи Пентагону під іменем Donbass Devushka
Американка поширила документи Пентагону під іменем Donbass Devushka

Американка поширила документи Пентагону під іменем Donbass Devushka

ЗМІ знайшли ще одного американського військовослужбовця, причетного до витоку документів Пентагону. На відміну від заарештованого 21-річного нацгвардійця Джека Тейшейри, 37-річна Сара Білс лише допомогла поширити їх.

Про Сару Білс розповіли The Wall Street Journal, інтернет-спільнота NAFO, а також сайт Malcontent News.

До кінця 2022 року Сара Білс служила на військово-морській авіабазі США на острові Відбі. Колишній унтер-офіцер Військово-морських сил США – один із адміністраторів проросійського англомовного Telegram-каналу Donbass Devushka. Сама Білс заявила WSJ, що є одним із 15 адміністраторів телеграм-каналу. 5 квітня там опублікували чотири документи з “витоку Пентагону”. Після цього їх поширили російські пропагандистські акаунти з великою кількістю підписників.

Сара Білс також використовувала псевдоніми Mila Medvedev, @luganskforlife, CheburekiVibes, MeatballSubZero, YuGopnik та GhostofLugansk. У Twitter Donbass Devushka вона публікувала свої відфільтровані фотографії та писала, що її звуть Міла.

Білс видавала себе за «російську єврейку з Луганська» і у своїх подкастах намагалася зображати російський акцент. Гостями підкасту були американські пропагандисти Джексон Хінкл, Скотт Ріттер, Гарланд Ніксон та журналістка російських державних ЗМІ Фіорелла Ізабель. Деякі з них були записані, коли Білс ще перебувала на дійсній службі у ВМС.

6 квітня New York Times повідомила, що в соцмережах поширюються секретні військові документи США, які нібито містять оперативні звіти та оцінки можливостей української армії та плани США та НАТО щодо підготовки захисників України до контрнаступу. Глава Міноборони України Олексій Резніков назвав документи «суміштю правди та брехні». Згодом у соцмережах виявили нову партію «секретних документів» США, які описують принципи національної безпеки Штатів, пов'язані з війною Росії проти України, Китаєм та Близьким Сходом.

13 квітня 21-річного нацгвардійця Джека Тейшейру заарештували у Норт-Дайтоні, штат Массачусетс. Йому звинуватили у несанкціонованій передачі та вилученні інформації, що стосується національної оборони. За даними ЗМІ, він був лідером у невеликому онлайн-чаті в Discord, з якого почався витік секретних документів.

Фото: twitter.com/P_Kallioniemi

Теги за темою
Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader