"Дивлюся на будинок, а квартири немає": подробиці загибелі батька і сина при ударі РФ по Слов'янську
"Дивлюся на будинок, а квартири немає": подробиці загибелі батька і сина при ударі РФ по Слов'янську

"Дивлюся на будинок, а квартири немає": подробиці загибелі батька і сина при ударі РФ по Слов'янську

Під час обстрілу окупантами Слов'янська Донецької області загинули Сергій Комаристий та його дворічний син Максим. На момент атаки мама загиблого малюка пішла на тренування фітнес-клуб, розташований навпроти.

О 16:00 росіяни вдарили по будинку ракетами С-300, а у фітнес-клубі почалася пожежа. Настя вибігла на вулицю і побачила, що її квартири на п'ятому поверсі більше немає.

"Вибігаю вся в диму, в пилу, голову піднімаю, дивлюся на наш будинок - а моєї квартири, де чоловік і син, немає. Немає квартири, взагалі немає, кругом гуркіт страшний, все валиться, і тривають прильоти. Я побігла туди, до під'їзду нашого з диким криком, потім не пам'ятаю... хтось тримає мене, я кричу нелюдськи, приїжджає швидка, я прошу щось дати заспокійливе, таблетку якусь, а вони кажуть: у нас немає. Ну як так? Як так? Я трясуся вся, а у них немає... вони ж швидка, а ми майже на лінії фронту... ", - цитує вбиту горем жінку журналістка Вікторія Івлєєва у Facebook.

Сергій загинув одразу. Його викинуло вибуховою хвилею. Рятувальники змогли знайти тіло через дві доби під купою будівельного сміття, яке раніше було житловим будинком.

Дядька знайшли живого, але в крові. Він провалився в зруйновану квартиру, яка знаходилася поверхом нижче. Там же знайшли і маленького Максима, але через півтори години. Дитина була ще жива, тому її одразу передали медикам.

"Малюка винесли з дому і віддали одразу в швидку, мені з ним сісти не дали, я на передньому сидінні їхала. Ми спустилися по дорозі, метрів п'ятсот проїхали, і раптом ззаду голос лікаря: "Я нічим не можу допомогти. Він помер. Дихати перестав". І я провалилася кудись", - згадує Настя.

Жінка шокована, що в місті не знайшли собак та кінологів для пошуку людей під завалами, а у рятувальників не вистачало інструментів і рукавичок

"Ми благали, щоб собак-кінологів привели на пошуки - виявилося, що їх у місті немає. А ми ж майже на передовій, Прильоти постійні, обстріли. Як же так - рятувальники просили людей навіть ломики з дому захопити, своїх не було. У хлопців ні масок, ні рукавичок, а там пил стовпом стояв, неба не видно, горло забивалося брудом", - повідомила вбита горем мати.

Настя досі не може повірити в загибель чоловіка та сина.

Варто відзначити, що сім'я поїхала, коли почалася повномасштабна війна, але пізніше повернулися додому.

Удар росіян по Слов'янську 14 квітня - що відомо

14 квітня армія РФ масовано вдарила по Слов'янську з комплексів С-300. Всього окупанти випустили вісім ракет по житлових будинках. 

16 квітня рятувальники повідомили про завершені розбирання завалів. В результаті російської атаки загинули 15 осіб, у тому числі дворічна дитина, яку дістали з-під завалів. Крім того, 24 людини отримали поранення. Основними травмами були переломи та струси мозку.

Теги за темою
Новини України Донецька область
Джерело матеріала
loader