Республіканці вимагають від Байдена припинити допомогу Україні
Республіканці вимагають від Байдена припинити допомогу Україні

Республіканці вимагають від Байдена припинити допомогу Україні

Група американських сенаторів від Республіканської партії написали відкритого листа президенту США Джо Байдену, в якому закликали припинити військові поставки Україні в їх нинішньому вигляді. 

Текст листа з'явився на одному з американських хостингів, його справжність підтвердив республіканець Ренд Пол.

"Почався другий рік війни, але осяжного кінця не видно, як і немає чіткої стратегії, як її завершити. Опосередкована війна з Росією в Україні – не в інтересах США і загрожує ескалацією, яка може вийти з-під контролю", – йдеться в листі.

Підписанти вважають, що стратегія Білого дому, що передбачає відправку регулярної допомоги Україні і введення санкцій проти Росії, веде до "ескалації і ще більшого насильства", а також несе в собі загрозу прямого конфлікту з Росією.

"Ми будемо виступати проти всіх подальших пакетів допомоги, якщо вони не будуть прив'язані до чіткої дипломатичної стратегії, спрямованої на те, щоб швидко завершити цю війну", – йдеться в листі.

Підписанти зокрема побоюються, що терпець Путіна може урватися. Також вони незадоволені, що США витрачають занадто багато грошей на підтримку України, влада якої "історично загрузла в корупції", хоча у США достатньо власних внутрішніх проблем. Зокрема вони побоюються, що допомога Україні послаблює американську армію.

"У наших національних інтересах, як і українського народу – заохочувати до переговорів, які потрібні невідкладно для того, щоб цей конфлікт отримав розв'язку. Закликаємо вас просувати досягнення миру шляхом переговорів між двома сторонами", - завершують підписанти.

Під листом стоять 19 підписів сенаторів-республіканців. Серед них раніше згаданий Ренд Пол, який традиційно виступає проти допомоги Україні, і прихильниця теорії змови QAnon Марджорі Тейлор Грін.

Військова допомога від США - останні новини

На думку Білого дому, в даний час військова допомога Україні має зосередитися на трьох основних напрямках - засоби ППО, артилерія та броньована техніка. 

Напередодні США анонсували новий пакет військової допомоги. До нього зокрема мають увійти боєприпаси для різних систем озброєнь, машини тилового забезпечення і ручні гранатомети.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader