Кулеба розчарований нездатністю ЄС спільно закупити боєприпаси для ЗСУ
Кулеба розчарований нездатністю ЄС спільно закупити боєприпаси для ЗСУ

Кулеба розчарований нездатністю ЄС спільно закупити боєприпаси для ЗСУ

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розчарований нездатністю країн-членів Європейського Союзу втілити рішення про спільну закупівлю боєприпасів для України. Про це глава МЗС України повідомив у мікроблозі Twitter.

"Нездатність Євросоюзу впровадити власне рішення щодо спільних закупівель боєприпасів для України викликає розчарування. Це випробування, чи має ЄС стратегічну автономію в ухваленні нових критичних рішень у галузі безпеки. Ціна бездіяльності виміряється людськими життями для України", - повідомив Кулеба.

Нестача боєприпасів у ЗСУ - що відомо

23 березня голови держав і урядів країн-членів Європейського Союзу підтвердили рішення надати Україні 1 мільйон артилерійських снарядів у наступні 12 місяців.

Водночас, як повідомило видання Politico з посиланням на три джерела, Франція і Польща зіштовхнулись у суперечціпісля того, як постійні представники країн-членів ЄС не змогли урегулювати спірне питання щодо того, хто має отримувати спільні контракти ЄС на закупівлю боєприпасів для України – лише місцеві фірми чи також конкуренти з інших країн.

Українські офіційні особи неодноразово заявляли, що нестача боєприпасів обмежує просування країни на полі бою.

Як писав WP, українські сили наразі випускають близько 7700 снарядів в день. В той же час Росія, у якої теж спостерігається дефіцит боєприпасів, стріляє приблизно втричі більше, ніж Україна. У матеріалі журналістів йшлося, що бійцям ЗСУ доводиться бути "більш вибірковими" до своїх цілей, наприклад, цілячись в техніку, а не в піхоту.

Теги за темою
Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader