Глава Пентагону сказав, коли почнеться навчання українців на танках M1 Abrams
Глава Пентагону сказав, коли почнеться навчання українців на танках M1 Abrams

Глава Пентагону сказав, коли почнеться навчання українців на танках M1 Abrams

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін заявив, що навчання українських військових на танках M1 Abrams розпочнуться у найближчий місяць.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Остін заявив на прес-конференції після засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-11"), яке відбувалося на авіабазі в Німеччині.

"Наші колективні зусилля зробили величезний внесок на полі бою. І тепер впродовж кількох місяців Контактна група доставила більш ніж 230 танків, більше ніж 1 тис. 550 одиниць бронетехніки та іншого обладнання і боєприпасів для того, аби підтримати більш ніж 9 нових бронетанкових бригад", - заявив Остін.

"Ми також прискорюємо терміни поставки для України наших танків M1 Abrams для забезпечення України більшими броньованими можливостями у найближчий місяць. І танки М1, які українці використовуватимуть під час навчання, прибудуть у Німеччину у наступні декілька тижнів", - наголосив Остін.

Він назвав це величезним прогресом. "Я впевнений, що ця техніка і навчання в додаток до неї, допоможуть українським силам тримати позицію, аби продовжувати здобувати успіх на полі бою", - наголосив Остін.

Своєю чергою голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі зазначив, що не хоче бути упередженим, якщо стверджувати, що танки M1 Abrams є найкращими у світі, бо інші танки теж є потужними, і це стосується танків Leopard.

"Я вважаю, що танки M1 - ті, які будуть доставлені - змінять ситуацію (на полі бою - УНІАН)", - наголосив Міллі.

Він сказав, що "через декілька тижнів" розпочнеться підготовка танкових екіпажів на навчальних моделях цих танках, які є доволі боєздатними. Зокрема, навчання передбачатимуть ведення стрільби, маневрів і обслуговування танків.

Танки M1 Abrams для України

Як повідомляв УНІАН, президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні 31 танка Abrams і ремонтно-евакуаційних машин до них наприкінці січня цього року.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд зазначила, що вони не встигнуть опинитися в Україні до початку контрнаступу. У березні представник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати знайшли спосіб доставити Abrams швидше. В результаті було прийнято рішення поставити Україні не М1А2, а старішу версію - M1A1. 

Раніше видання Politico повідомило, що танки Abrams прибудуть до Німеччини у найближчі кілька тижнів, і вже в травні почнуться навчання українських військовослужбовців. Ці танки відрізняються від тих, які отримає Україна - обіцяні їй Abrams ще ремонтуються.

Теги за темою
США Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader