YouTube блискавично видалив відео ПВК "Вагнер" на вимогу міністра культури
YouTube блискавично видалив відео ПВК "Вагнер" на вимогу міністра культури

YouTube блискавично видалив відео ПВК "Вагнер" на вимогу міністра культури

Український урядовець подякував популярному відеохостингу за оперативність.

На відеохостингу YouTube видалили відео ПВК “Вагнер”, яке отримало понад 1 мільйон переглядів. Так у компанії відреагували на вимогу України припинити розповсюдження реклами із вербування найманців.

Про це в п’ятницю, 21 квітня, повідомив у своєму Telegram-каналі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, подякувавши за оперативність.

За словами міністра, він звернувся з офіційним листом до головного виконавчого директора YouTube, LLC Ніла Мохана з проханням вжити конкретних заходів для моніторингу та припинення інтернет-діяльності "Вагнера".

“Ми вважаємо абсолютно неприпустимим факт, коли найбільший у світі відеохостинг дозволяє безперешкодно рекламуватися на своєму майданчику транснаціональній злочинній організації, якою “Вагнер” офіційно визнано в США, Великобританії та ЄС. Такі прояви російської гібридної війни необхідно припиняти якомога швидше задля стабільності демократичного світу”, - йшлося у цьому зверненні.

Міністр наголосив, що IT-гіганти на кшталт TikTok чи YouTube, попри наявність досить жорсткої редакційної політики, слугують для РФ ефективними рекламними майданчиками для масштабування, омолодження аудиторії та вербування нових найманців.

В YouTube оперативно відреагували на звернення, виконавши прохання видалити відео. Також було видалено канали, які їх розповсюджували.

Нагадаємо, США визнали ПВК Вагнера транснаціональною злочинною організацією.

Джерело матеріала
loader
loader