Американець з трансплантованим серцем допомагає рятувати українців
Американець з трансплантованим серцем допомагає рятувати українців

Американець з трансплантованим серцем допомагає рятувати українців

Трансплантолог, який сам живе з пересадженим серцем.

Він провів понад 2 тисячі трансплантацій. І саме він уперше у світі пересадив людині нирку генномодифікованої свині. 62-річний американець Роберт Монтгомері приїхав в Україну. Це вже його третій візит, під час якого він ділиться знаннями з нашими фахівцями.

Про це пише ТСН.

62-річний Роберт Монтогомері - зірка світової медицини. Він почав працювати в 90-их. З того часу провів близько 2 тисяч трансплантацій нирок. За те, що він виконав 10 перехресних пересадок органу від живих донорів одномоментно, був занесений до Книги рекордів Гіннеса. Роберт як ніхто знає, що таке жити й не знати, чи дочекаєшся органу. Чотири роки тому йому пересадили серце.

Усім, що знає і вміє, він ділиться з українськими колегами. У Львові Роберта вже добре знають. А разом із ним і його польського колегу Марека Мисляка. У травні торік вони вперше приїхали допомагати нашим лікарям.

Американець, поляк і українці - за рік провели вже сім трансплантацій. 37-річному Андрію Павловському пощастило цього разу - йому пересадили нирку, якою з ним поділився батько.

Роберт Монтгомері знає, що відбувається в усіх регіонах України. Але нагода і час відвідати столицю та її передмістя знайшлися лише цього разу.

Лікарю хочеться, щоб Україна в майбутньому асоціювалася не лише з хоробрістю та сміливістю, яку нам доводиться проявляти в боротьбі за своє існування як нації, а й із прогресивністю та новаторством.

Він вірить, що майбутнє трансплантації за пересадкою органів від тварини - людині. 2 роки тому під його керівництвом уперше у світі успішно пересадили нирку від свині людині. Тепер вдосконалює можливість пересадки серця.

Раніше ми повідомляли, що в Житомирі вперше зробили трансплантацію серця. Лікарі Інституту серця врятували молоду дівчину з рідкісною групою крові.

Джерело матеріала
loader
loader