Мільйон боєприпасів. Стало відомо, яка країна дає Росії потужну військову допомогу
Мільйон боєприпасів. Стало відомо, яка країна дає Росії потужну військову допомогу

Мільйон боєприпасів. Стало відомо, яка країна дає Росії потужну військову допомогу

Російські кораблі перевозять велику кількість іранських артилерійських снарядів та інших боєприпасів для поповнення військ, які воюють в Україні. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на офіційних осіб і документи. 

«За останні шість місяців вантажні судна перевезли з Ірану в Росію понад 300 тисяч артилерійських снарядів і мільйон боєприпасів», – йдеться в статті.

Останнє зафіксоване перевезення зброї Каспійським морем з Ірану до Росії відбулось в березні 2023 на кораблі Rasul Gamzatov. Він перевіз тисячу контейнерів з двома тисячами артилерійських снарядів.

Зазначається, що делегація Ірану в ООН і Міноборони Росії не відповіла на запити The Wall Street Journal щодо коментарів з цього приводу. Відмовилася від коментарів і Рада національної безпеки Білого дому.

Видання зазначає, що США та їхні союзники шукали способи зірвати поставки зброї Росії з Ірану. За словами офіційних осіб США, в основному Іран використовував вантажні літаки для доставки зброї в Росію, що робило втручання практично неможливим. А от діям у Каспійському морі зможуть завадити колишні радянські республіки, які можуть створити перешкоди для постачання зброї країні-агресору. 

Зазначалось, що вантажні судна Musa Jalil та Begey під російським прапором вийшли з іранського порту 10 та 12 січня. Вони йшли через Каспійське море і кілька днів зупинялися біля берегів Туркменістану. Причини цього невідомі. 27 січня кораблі зайшли в російський порт Астрахань, і залишили його лише 3 лютого.

Джерело матеріала
loader
loader