"Знищуватимемо всіх на полі бою": Пригожин наказав бійцям ПВК "Вагнер" не брати полонених
"Знищуватимемо всіх на полі бою": Пригожин наказав бійцям ПВК "Вагнер" не брати полонених

"Знищуватимемо всіх на полі бою": Пригожин наказав бійцям ПВК "Вагнер" не брати полонених

З його слів, для своїх бійців він сформулював новий "закон".

Очільник ПВК "Вагнер" Євген Пригожиннаказав своїм підопічним більше не брати в полон бійців українських сил оборони. Своє розпорядження він мотивував тим, що перед цим українські солдати нібито розстріляли полоненого пораненого "вагнерівця".

Відповідь Пригожина була опублікована у його Telegram 23 квітня.

Вдень того ж дня в його пабліку з'явилася публікація з "перехопленням" розмови бійців ЗСУ, в якій нібито українські бійці, упіймавши пораненого найманця, розстріляли його.

"Ми полонених не беремо, кінчайте його. Не церемонитися ні з ким, усіх валити на **", — звучить голос на аудіозаписі.

Після публікації цього "перехоплення" Пригожин заявив, що запис, що потрапив до Мережі, має "дуже серйозне гуманітарне значення". За його словами, ПВК "Вагнер" ніколи не порушувала міжнародні конвенції про поводження з військовополоненими та часто повертала таких бійців без обміну, "просто так".

Тепер Пригожин вирішив зняти з себе відповідальність і наказав своїм найманцям вбивати супротивника на полі бою і нікого не брати в полон.

"Порушувати правила гуманізму ми не будемо, і просто знищуватимемо всіх на полі бою. Цей закон називатиметься — "закон трисотого". Ми, щоправда, поки не знаємо, як звуть нашого хлопця, якого пораненого розстріляли українські негідники. Жодного полоненого більше не брати", — заявив Пригожин.

Зазначимо, автентичність аудіозапису, на який посилається Пригожин, Генштаб ЗСУ не підтвердив. Тож жодних переконливих аргументів щодо справжності цієї розмови окупанти не навели.

Раніше стало відомо про черговий обмін полоненими із РФ, в результаті якого Києву вдалося повернути 100 українців – це військові, моряки, прикордонники, нацгвардійці.

 Євген Пригожин опублікував відео, на якому видно, як ПВК “Вагнера” готують українських військовополонених до обміну.

Джерело матеріала
loader
loader