Сирський на Донбасі описав ситуацію в Бахмуті: "Наші бійці активно контратакують"
Сирський на Донбасі описав ситуацію в Бахмуті: "Наші бійці активно контратакують"

Сирський на Донбасі описав ситуацію в Бахмуті: "Наші бійці активно контратакують"

Наступальні дії противника в декількох приміських населених пунктах Бахмута зазнали невдач.

Командувач східного угруповання військ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив 24 квітня про важкі бої на Бахмутському напрямку та контратаки ЗСУ.

Про це інформує Military Media Center.

Там зауважили, що Сирський сьогодні працює у районах бойових дій на Лиманському та Бахмутському напрямках. Там він заслухувоє командирів та аналізує оперативну обстановку. Одразу на місці ухвалюються рішення з організації оборони.

Сирський сказав, що після низки невдалих спроб прорвати українську оборону на Лиманському напрямку ворог зазнав значних втрат та був змушений перегруповувати свої підрозділи.

"На Бахмутському напрямку ситуація залишається напруженою. Тривають важкі бої. У декількох приміських населених пунктах Бахмута наступальні дії ворога зазнали невдач", – розповів командувач східного угруповання військ.

Водночас він зауважив, що російські окупанти не полишають мети оточити Бахмут. Для цього вони використовують усі можливі сили та засоби аж до тотальної руйнації міста. 

"Наші бійці здійснюють у Бахмуті не лише оборонні дії, але й активно контратакують. Це дає нам можливість протягом декількох місяців стримувати наступ ворога та не збільшувати фронт на цьому напрямку, знищувати його найкращі підрозділи та вигравати час", – пояснив Сирський.

Також цього дня командувач нагородив відзнаками та цінними подарунками понад 130 українських захисників, які мужньо виконували завдання та проявили героїзм. 

Ситуація на Бахмутському напрямку

Зауважимо, що загарбники намагаються перерізати "дорогу життя" на Бахмут, що починається з населеного пункту Часів Яр. Ворог не шкодує ані снарядів, ані людей, Якщо росіяни захоплять містечко, українські війська опиняться в оточенні.  

Як наголосив президент Володимир Зеленський, Україна не може здати Бахмут, тому що це розширить фронт і дасть ворогу шанс захопити більше територій.

  • Новини України
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader