В Україні з травня частково зміняться норми нарахування субсидій: що потрібно знати
В Україні з травня частково зміняться норми нарахування субсидій: що потрібно знати

В Україні з травня частково зміняться норми нарахування субсидій: що потрібно знати

Механізм нарахування грошової допомоги частково зміниться вже з наступного місяця

З травня в Україні змінюється порядок нарахування пільг для сплати комунальних послуг. Зокрема, великій кількості українців доведеться повторно подавати заявки на отримання грошової допомоги від держави у новому сезоні.

Як пише видання "Вісник", громадянам, які раніше отримували соціальну допомогу для сплати комуналки, виплати автоматично перепризначать на новий опалювальний сезон лише при умові, що їх майновий стан або склад сім’ї залишилися незмінними. Якщо ж якісь зміни все ж відбулися, вони зобов'язані звернутися до Пенсійного фонду упродовж 30 днів та подати повторну заявку про нарахування субсидій.

Водночас є й окрема категорія українців, які повинні звернутися за перерахунком грошової допомоги на наступний опалювальний період в обов'язковому порядку, а саме:

  • українці, у складі домогосподарства яких є внутрішньо переміщені особи;
  • члени домогосподарства є орендарями житлового приміщення та сплачують комуналку;
  • кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві є меншою, ніж кількість офіційно зареєстрованих;
  • домогосподарство звертається по призначення житлової субсидії на купівлю зрідженого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Варто зазначити, що у разі подання заявки упродовж двох місяців з початку нового опалювального сезону, житлову субсидію призначатимуть вже з початку сезону, проте не раніше дня виникнення права безпосередньо на отримання грошової допомоги.

Теги за темою
Гроші
Джерело матеріала
loader
loader