Лісовий розповів, від чого має залежати зарплата педагога
Лісовий розповів, від чого має залежати зарплата педагога

Лісовий розповів, від чого має залежати зарплата педагога

Рівень заробітної плати має залежати від рівня кваліфікації і від низки інших чинників. Про це міністр освіти України Оксен Лісовий заявив в інтерв’ю виданню Освіторія.

За його словами, влада збирається розробити принципово нову модель зарплат для вчителів, що буде одним із пріоритетних завдань нового керівництва міністерства.

— Якою повинна бути зарплата вчителів — це перше запитання, яке мені поставив президент на нашій співбесіді. Я назвав суму, яку вважаю гідною, але, на жаль, зараз ми не можемо її досягти, – розказав міністр.

Він додав, що зарплати педагогам — одне з найважливіших питань у президента.

За словами міністра, є бажання і мета побудувати принципово нові моделі оплати праці для вчителів. Але разом із тим є і реальні можливості та застороги.

Лісовий сказав, що планують визначити критерії, від яких залежатиме заробітна плата вчителя.

— Учитель – це, без пафосу, творець нації. Погоджуєтеся? І якщо це так, то скільки він повинен отримувати? Можливо, як військовий? Але військові також мають різну зарплату: на нулі це 100 тис., а в тилу – 20, – додав Лісовий.

Коли саме почнуть це впроваджувати, міністр поки що не знає – це залежить від наявності грошей у бюджеті. Зараз дефіцит державної субвенції на зарплату вчителям становить понад 8 млрд грн.

Теги за темою
Школа
Джерело матеріала
loader
loader