Просунулися і відбили позиції: в ISW повідомили про успіхи ЗСУ в районі Кремінної
Просунулися і відбили позиції: в ISW повідомили про успіхи ЗСУ в районі Кремінної

Просунулися і відбили позиції: в ISW повідомили про успіхи ЗСУ в районі Кремінної

Збройні сили України домоглися деяких успіхів у районі міста Кремінна (Луганська область).

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

– Станом на 24 квітня українські війська досягли невеликих успіхів на південь від Кремінної, – зазначається в звіті.

Аналітики посилаються на кадри з геолокацією від 24 квітня. За оцінками ISW, військовослужбовці ЗСУ могли просунутися на північний схід від населеного пункту Верхньокам’янське (за 18 км від Кремінної) та на південний схід від Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).

Зазначається, що українські сили відбили деякі позиції поблизу Білогорівки.

Водночас російські окупаційні війська здійснили безуспішні наземні атаки в районі Невського та Макіївки. Село Невське розташоване за 18 км на північний захід від Кремінної, а Макіївка – за 22 км на північний захід.

В ISW нагадали про повідомлення Генерального штабу України, що російські війська 23 і 24 квітня не проводили наступальних дій на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Однак командувач Східного угруповання військ України генерал-полковник Олександр Сирський 24 квітня заявив, що російські війська ведуть безуспішні штурми на лиманському напрямку

У звіті також зазначається, що ЗСУ продовжують обстрілювати логістичні вузли окупантів у тилових районах тимчасово захопленої Луганської області.

Аналітики звертають увагу на повідомлення рашистів, що 22 квітня українські війська завдали удару з реактивних артилерійських систем HIMARS по Алчевську (понад 50 км від лінії фронту). Водночас в окупованому місті Ровеньки під удар потрапила нафтобаза (за понад 100 км від лінії фронту).

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader