Кім розповів про ракетну атаку по Миколаєву: "Був незвичаний удар. Ми не бачили"
Кім розповів про ракетну атаку по Миколаєву: "Був незвичаний удар. Ми не бачили"

Кім розповів про ракетну атаку по Миколаєву: "Був незвичаний удар. Ми не бачили"

Росіяни не атакували місто майже чотири місяці.

Ракетний обстріл Миколаєвав ніч проти 27 квітня був першим від 31 грудня 2022-го. Місцеві мешканці відвикли від ударів, а тому ворожда атака викликала паніку.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Очільник області наголосив, що майже чотири місяці Миколаїв жив без російських обстрілів. Саме тому нічний удар РФ був незвичайним та викликав у мешканців паніку.

"Це 113-й день без обстрілів Миколаєва. Від 31 грудня не було обстрілів. Була легка паніка у людей. Це підступний удар росіян по цивільних. Там немає військових об'єктів. Але це був незвичайний удар. Ми не реагували, ми не бачили. Це було як сніг на голову", - зазначив Кім.

За словами Кіма, російська ракета потрапила в дерево, а тому будинки навколо пошкоджені, але не зруйновані. Також пошкоджень зазнали будівлі заводу, технікуму, суд. Втім, найбільші руйнування мають п'ятиповерхівка та будинки у приватному секторі.

"23 особи госпіталізовані, з них одна дитина 12 років, одна людина загинула. Три людини у тяжкому стані. Наразі ситуація не змінилася. Проводиться розчищення, відновлення вікон", - зазначив Кім.

Президент ВолодимирЗеленський атаку про мирному місту назвав "черговим злочином проти людяності". Глава держави наголосив, що країна-окупантка щодень доводить, що основна мета розпочатої Кремлем війни - "терор і знищення українців та всього українського".

  • Окупанти перерізають горло українським полоненим після допитів: СБУ перехопила розмову
  • На Харківщині росіяни обстріляли автобус з людьми: подробиці
  • Ракетний удар Росії по Миколаєву 27 квітня: всі подробиці, фото і відео
Джерело матеріала
loader