Лікарі проігнорували симптоми: тепер у чоловіка 4 стадія раку
Лікарі проігнорували симптоми: тепер у чоловіка 4 стадія раку

Лікарі проігнорували симптоми: тепер у чоловіка 4 стадія раку

Він звернувся до лікаря майже два роки тому.

У британця, батька двох дітей, діагностували рак кишківника 4 стадії — майже через два роки після того, як він звернувся за медичною допомогою.

Про це пише nypost.com.

41-річний Річард Скотт сказав, що почав спостерігати кров у своїх фекаліях та відчувати сильне виснаження, що спонукало його відвідати лікаря в березні 2021 року.

"З плином місяців мої симптоми не зникали, я довіряв порадам [лікаря загальної практики], і оскільки вони, здавалося, не турбувалися про мої симптоми, мене теж заспокоїли", — сказав Скотт SWNS.

Він також розповів, що пройшов обстеження на запальне захворювання кишківника, тести показали високий рівень кальпротектину, який повернувся до норми після подальших обстежень. Кальпротектин є потенційним біомаркером колоректального раку. 

Чоловік повернувся до лікаря у квітні 2022 року з тими ж симптомами, а також з ломотою, болями та частішим відвідуванням туалету.

Знову була виявлена підвищена присутність кальпротектинів.

Скотт повідомив, що нарешті його направили до гастроентеролога — і в серпні 2022 року йому поставили діагноз раку кишківника 4 стадії, який поширився на печінку.

"Останні кілька місяців після оголошення мого діагнозу були справжнім вибухом емоцій", — зізнався він SWNS.

"Моє лікування, особливо коли я намагався змиритися зі своїм діагнозом і тим, що рак був дуже запущеним, було важким — не лише фізично, але й емоційно та фінансово". 

Нещодавно чоловік переніс півроку хіміотерапії та операцію з видалення пухлини з печінки.

Оскільки він одужує, дружина Скотта, Енні, виконує замість нього багато завдань.

"Тепер я покладаюся на Енні, і їй довелося відмовитися від роботи, щоб допомогти доглядати за мною", — пояснив Скотт. "На мене чекає невизначене майбутнє, але я сповнений рішучості зробити все можливе, щоб боротися з цією хворобою та проводити якомога більше часу зі своєю родиною". 

Подружжя має двох доньок 6 та 10 років.

"Раніше ми робили все як сім'я — їздили у відпустку, подорожували, проводили вихідні, але наразі це все призупинено через мою хворобу", — зазначив Скотт. "Я намагався залишатися максимально позитивним не лише для себе та свого одужання, але й для Енні та дітей".

Скотт сказав, що він також зв'язався з адвокатом з питань медичної недбалості, щоб допомогти йому з'ясувати, чому знадобилося так багато часу, щоб у нього діагностували рак.

Він хоче допомогти іншим людям знати тривожні ознаки раку кишківника.

"Життєво важливо, щоб люди не думали, що їм потрібно пройти через діагностику раку на самоті, оскільки допомога та підтримка доступні", – підсумував він.

Джерело матеріала
loader
loader