Яка чисельність населення України – останні дані УЦОЗ
Яка чисельність населення України – останні дані УЦОЗ

Яка чисельність населення України – останні дані УЦОЗ

На кінець 2022 року населення України становило близько 31,4 млн осіб, з яких близько 1,15 млн перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Це випливає зі звіту (УЦОЗ) за підсумками дослідження про роботу системи охорони здоров’я після початку повномасштабного вторгнення РФ.

– Війна спричинила безпрецедентну міграційну кризу та масштабні переміщення населення всередині країни. За оцінками УЦОЗ, станом на кінець 2022 року населення України становило близько 31,4 млн осіб. З них 1,15 млн осіб мешкають на тимчасово окупованих Росією територіях, захоплених після початку вторгнення, – йдеться у звіті.

За даними експертів УЦОЗ, за рік після початку повномасштабного вторгнення система амбулаторної та спеціалізованої меддопомоги повністю відновилася, чого не можна сказати про систему первинної медичної допомоги.

– Споживання медичних послуг на різних рівнях знизилося в перші місяці після вторгнення. Однак амбулаторна та спеціалізована медична допомога поступово відновилася до довоєнних показників протягом 2022 року. Первинна медична допомога не відновилася і потребує підтримки, – підкреслили експерти центру.

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader