Жданов дав прогноз щодо закінчення війни та назвав найгірший варіант для України
Жданов дав прогноз щодо закінчення війни та назвав найгірший варіант для України

Жданов дав прогноз щодо закінчення війни та назвав найгірший варіант для України

В України зараз є всі шанси до закінчення 2023 року вийти на міжнародно визнані кордони 1991-го року.

Впевненість у цьому висловив військовий експерт Олег Жданов, назвавши три варіанти розвитку подій, які він бачить.

"Шанси (до кінця 2023 року вийти на кордони 1991-го - УНІАН) цілком є. Єдине, що не можна сказати точно зі 100%-ю впевненістю - як піде контрнаступ. Ми всі сподіваємося, і є величезні шанси на те, що він буде успішним, і що ми до кінця 23-го можемо вийти на кордони 1991 року. Це цілком реально", - зазначив він.

На його думку, це - ідеальний варіант для України, але є ще два:

  • перехід війни у 2024-й рік, підготовка до другого контрнаступу ЗСУ;
  • втручання Китаю в якості посередника і примус України до миру в обмін на території.

"Найгірший для нас варіант - це Китай зі своїми мирними ініціативами... Я більше, ніж упевнений, що Китай наполягатиме на переговорному процесі. Переговорний процес буде мати на увазі негайне припинення вогню. І можемо вляпатися з вами з цим Китаєм у "Мінськ-3". Як він буде називатися - неважливо, але це буде подоба "Мінська-2". Тобто на якомусь рубежі відразу після закінчення контрнаступу, де ми зупинимося, там нас і буде Китай змушувати сідати за стіл переговорів. Ось цим небезпечно посередництво Китаю. У цьому випадку він отримує найбільші преференції, а ми з вами опиняємося на порозі чергової війни, яка може відбутися через деякий період, коли Росія перегрупується і відновить свою боєздатність", - заявив Жданов.

Війна в Україні - актуальне

Нагадаємо, авіація Сил оборони за 28 квітня завдала чотири удари по районах зосередження особового складу та військової техніки російських військ.

Як відомо, загальні втрати Росії з початку широкомасштабного вторгнення в Україну попередньо склали 189 тисяч чоловік особового складу, зокрема за минулу добу українські захисники ліквідували 540 російських окупантів.

Теги за темою
Китай
Джерело матеріала
loader