Ще дві країни підтримали вступ України до НАТО - Кулеба
Ще дві країни підтримали вступ України до НАТО - Кулеба

Ще дві країни підтримали вступ України до НАТО - Кулеба

За словами Кулеби, країни вдалося переконати після переговорів у рамках Форуму з відновлення Одещини, що пройшов у регіоні 28 квітня.

Ще дві країни-члени НАТО підтримали вступ України до цього альянсу.

Про це повідомив  міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

За його словами, країни вдалося переконати після переговорів у рамках Форуму з відновлення Одещини, що пройшов у регіоні 28 квітня.

"Бачити Україну повноправним членом Північноатлантичного альянсу поки хочуть не всі країни-члени, однак коаліція друзів нашої держави у НАТО невпинно зростає", - сказав Кулеба.

Зазначимо, що міністр не назвав, які саме країни підтримали Україну, проте наголосив, що вони готові виступити на підтримку членства України у НАТО у ході липневого саміту у Вільнюсі.

"Це ще не консенсус, який потрібен, але однозначно ми вчора в Одесі збільшили коаліцію країн, які будуть боротися за максимально сильне рішення щодо членства України в НАТО", – наголосив Кулеба.

Додамо, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що політичне рішення про терміни вступу України до НАТО має бути ухвалене на липневому саміті НАТО у Вільнюсі. Він наголосив, що НАТО має прийняти до своїх лав Україну, оскільки "Києву потрібен Альянс, а Альянсу потрібен Київ".  

Джерело матеріала
loader
loader