Це низько! Українські дзюдоїсти розкритикували рішення МФД за допуск росіян до ЧС-2023
Це низько! Українські дзюдоїсти розкритикували рішення МФД за допуск росіян до ЧС-2023

Це низько! Українські дзюдоїсти розкритикували рішення МФД за допуск росіян до ЧС-2023

Українські дзюдоїсти відреагували на допуск у нейтральному статусі росіян та білорусів до змагань під егідою Міжнародної федерації дзюдо (IJF).

Про рішення повідомили в останній день подачі заявки на чемпіонат світу-2023 у Катарі. Тоді ж Росія подала список учасників на турнір, де є щонайменше сім спортсменів з військовим званням та які входять до ЦСКА.

Дворазова чемпіонка світу з дзюдо Дар’я Білодід зазначила, що допуск атлетів, які перебувають на контракті у збройних силах та МВС, суперечить рекомендаціям МОК. Спортсменка назвала це нонсенсом.

Крім того, участь росіян та білорусів у Мундіалі ставить під сумнів поїздку на змагання збірної України.

— Я вважаю, що допускати до міжнародних змагань військовослужбовців країни терориста, які кожен день вбивають українців, це неприпустимо. Це зовсім не про спортивні цінності. Це низько, – Білодід на своїй сторінці в Instagram.

Український дзюдоїст Богдан Ядов зазначив, що допуск росіян та білорусів в останній можливий день для подачі заявки на чемпіонат світу є неповагою українських дзюдоїстів.

Він у себе в Instagram, що чемпіонат світу завжди був його мрією, але Міжнародна федерація дзюдо вирішила допустити до змагань спортсменів з Росії та Білорусі.

— Не буду писати про справедливість, я давно зрозумів, що її не існує, але чому в останній день, коли я три місяці віддавав всі сили і готувався до здійснення своєї мрії, як можна проявляти таку неповагу до наших дзюдоїстів чи може ви злякалися реакції світу, тоді це ще більше прикро, – написав Ядов.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений 66 Kg (@iadov66)

Міжнародна федерація дзюдо допустила до турнірів атлетів з РФ та Білорусі у нейтральному статусі. Цьому передувало рішення МОК, який у березні рекомендував федераціям поновити у змаганнях росіян та білорусів.

з’явилася майже відразу після публікації рішення про допуск атлетів з цих двох країн до змагань. У ній можна знайти лейтенантів, сержантів та прапорщиків ЗС РФ.

Офіційного рішення стосовно участі збірної України у чемпіонаті світу з дзюдо у Катарі наразі немає. Але раніше тренер команди з дзюдо Віталій Дуброва розповів, що збірна готова бойкотувати змагання у разі допуску росіян та білорусів.

Фото: ,

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader