Неприпустима помилка лікарів: хлопчик помер під час звичайного дослідження сну
Неприпустима помилка лікарів: хлопчик помер під час звичайного дослідження сну

Неприпустима помилка лікарів: хлопчик помер під час звичайного дослідження сну

Джексону Кекулі було 6 місяців, коли він помер минулого року після серії жахливих помилок персоналу дитячого центру.

Бостонська дитяча лікарня виплатила 15 мільйонів доларів батькам 6-місячного хлопчика, який помер після того, як протягом більш ніж 30 хвилин залишався без достатньої кількості кисню під час звичайного дослідження сну.

Про інцидент, який стався в березні минулого року, пише видання The Boston Globe

Як і його батьки, Джексон Кекула народився з карликовістю, через що у нього була апное уві сні і йому не вистачало кисню. Коли йому виповнилося 6 місяців у лютому минулого року, батьки привезли його у дитячу лікарню для повторного тестування автокрісла та дослідження сну.

Менш ніж через годину після того, як його посадили в крісло, у нього зупинилося серце і сталася черепно-мозкова травма внаслідок тривалого перебування без кисню, коли персонал зосередився на роботі з механізмами, згідно з детальною хронологією Boston Globe.

Лише через 12 днів його батьки, Райан і Беккі, прийняли важке рішення забрати його. “18 лютого ми привезли сина на дослідження, а вже 3 березня зателефонувати в похоронне бюро”, — сказала мама Беккі Кекула WBZ-TV.

Відео тесту на сон показало, що Джексон почав скиглити лише через три хвилини після того, як тест почався о 21:39, повідомив Globe адвокат родини Роберт Хіггінс.

Протягом 10 хвилин його показники кисню почали різко падати і о 21:50 вони впали до 65% — небезпечно низького рівня. “Звичайно, озираючись назад, я б хотіла, щоб ми просто подумали: “Може нам піти додому і зробити це іншим разом?”. Але я все одно хотіла довіряти процесу”, — сказала мама хлопчика.

Оскільки рівень кисню у Джексона продовжував падати, його пульс також почав сповільнюватися, різко впавши зі 104 ударів на хвилину до 40. Незабаром його дихання також знизилося з очікуваної частоти приблизно 64 вдихів на хвилину до лише 6-8.

Лікар вперше подивився на Джексона о 22:11 — через 32 хвилини після початку тесту та понад 20 хвилин після того, як рівень кисню впав до небезпечно низького рівня.

Здавалося, вони зрозуміли, що щось дійсно не так, лише о 22:21, незадовго до того, як увімкнули світло в лабораторії і асистенти підхопили й спробували розбудити Джексона. Медсестра прибігла і почала серцево-легеневу реанімацію.  “Їм вдалося оживити його і визначити пульс, але на той момент була серйозна черепно-мозкова травма”, — сказав тато Райан WBZ-TV. “Як нам попрощатися з сином? Це було просто рішення, до якого ми не були готові”, — сказав він.

Мама Беккі сказала, що зараз найважче бачити, як інші батьки обіцяють “завжди захищати” своїх дітей. “У той момент я нічого не могла зробити, щоб захистити його”, — сказала вона Globe. Кекули зустрілися з адвокатами наступного дня після смерті сина, а 15 червня надіслали лист-повідомлення про потенційний позов.

Через кілька місяців, перш ніж вони подали позов, Бостонська дитяча лікарня погодилася на виплату 15 мільйонів доларів. "Ми висловлюємо наші найглибші співчуття та просимо вибачення у сім'ї за втрату сина", — сказав WBZ-TV представник лікарні.

За словами представника, лікарня “негайно припинила всі дослідження сну та почала ретельний аналіз того, що сталося”, а також “визначила та впровадила кілька покращень для того, як ми їх проводимо”.

“Після цього огляду та впровадження покращень дослідження сну було відновлено поетапно, щоб забезпечити безпеку пацієнтів”. За повідомленням Globe, лікарня не зазначає, чи працюють співробітники, які займалися лікуванням Джексона.

Тепер подружжя Кекула хоче спробувати народити ще одну дитину, вивчаючи штучне запліднення, оскільки воно дозволяє виявити потенційно смертельні генетичні аномалії. “Ми просто емоційно не хочемо зіткнутися з ще однією трагедією, тому можемо їй запобігти”, — сказала Беккі.

Довідково:
Апное уві сні — мимовільне припинення дихання під час сну. Найчастіше такий стан трапляється, коли при розслабленні м’язів горла блокуються верхні дихальні шляхи. Потік повітря, що надходить до легень, зменшується або зупиняється повністю. В результаті виникає хропіння.

Джерело матеріала
loader
loader