В Ужгороді дівчинку з ДЦП на візочку не впустили у дитячий розважальний центр
В Ужгороді дівчинку з ДЦП на візочку не впустили у дитячий розважальний центр

В Ужгороді дівчинку з ДЦП на візочку не впустили у дитячий розважальний центр

В Ужгороді дівчинку з ДЦП, яка пересувається на колісному візочку для людей з інвалідністю, не впустили у дитячий розважальний центр.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала керівниця громадської організації "Неємія", опікунка дівчинки Тетяна Мачабелі, а також повідомило Суспільне.

За її словами, дівчинку однокласник запросив на день народження, щоб відсвяткувати у колі друзів у дитячому розважальному центрі.

- Сьогодні вперше в її житті запросив на день народження сокласник, щоб відсвяткувати в колі друзів в "Дитячому клубі". Яка вона була щаслива!!! Але, на жаль, заклад в якому проводили свято відмовив дівчинці знаходитись там у колісному візочку… дали посилання на правила, - написала вона.

За словами Тетяни Мачабелі, адміністраторам повідомили про стан дитини і, що на ігрові майданчики вона не буде заїжджати, колеса візочку були чисті. Жінка назвала цей вчинок чистою дискримінацією дітей з інвалідністю і ганьбою для власника закладу. 

- Чи знаєте, що кількість дітей та дорослих, які почали пересуватись на колісних візках через війну в Україні дуже зростає? Що нас чекає? Відкрита і доступна для них громада з бізнесом, який є соціально орієнтованим та по справжньому дружнім до дітей чи дзеркально чисті, заквітчані  громади та бізнес для певної категорії людей з кам'яними та черствими серцями… Молюсь та роблю все, що від мене залежить, щоб другого не сталось! Маю ще подібну історію з чопськими прикордонниками, коли перетинала з цією ж дівчинкою кордон, - додала опікунка дівчинки.

Під дописом Тетяни Мачабелі зі сторінки дитячого клубу написали, що “прикра ситуація з інвалідним візочком відбулася з вини адміністраторів, які спиралися на загальні правила закладу і не мали досвіду для вирішення даної ситуації".

- В особистій розмові з мамою дівчинки адміністрація закладу в той же день принесла свої вибачення та проінформувала весь персонал закладу максимально сприяти даним діткам у відвідуванні нашого закладу! Ми заклад зовсім новий, працюємо над своїми недоліками та зробимо все, щоб кожному нашому відвідувачу було затишно і комфортно, - йдеться у повідомленні.

Тетяна Мачабелі повідомила журналістам, що дівчинці вісім років. У день, коли трапився цей інцидент, персонал закладу у складі чотирьох людей не просили вибачення ні у дівчинки, ні у неї.

Теги за темою
Діти
Джерело матеріала
loader