Правила забороняють: дитину на інвалідному візку не впустили до дитячого розважального центру
Правила забороняють: дитину на інвалідному візку не впустили до дитячого розважального центру

Правила забороняють: дитину на інвалідному візку не впустили до дитячого розважального центру

В Ужгороді, що на Закарпатті, дівчинку з діагнозом дитячий церебральний параліч, яка пересувається на колісному візочку для людей з інвалідністю, не впустили у дитячий розважальний центр. Про це на своїй сторінці у Facebook написала керівниця громадської організації «Неємія», опікунка дівчинки Тетяна Мачабелі, пише Суспільне

За словами жінки, дівчинку однокласник запросив на день народження, щоб відсвяткувати у колі друзів у дитячому розважальному центрі.

«Яка вона була щаслива! Але, на жаль, заклад в якому проводили свято відмовив дівчинці знаходитись там у колісному візочку.. Дали посилання на правила», — йдеться у повідомленні.

Правила, якими рекомендують користуватися під час перебування у закладі.

Скрін із сайту дитячого розважального центру:

«Адміністраторам повідомили про стан дитини та що на ігрові майданчики вона не буде заїжджати, колеса візочка були чисті, якби ні — ми б їх вимили, бо не хочемо нікому завдати клопоту щодо чистоти. Цей вчинок є чистою дискримінацією дітей з інвалідністю і ганьбою для власника закладу. Дане підприємство турбується про чистоту зовнішню, проте оскверняє душевну та духовну чистоту. У мене дисонанс »Дитячий клуб« не приймає дітей з інвалідністю на колісних візочка», — написала Тетяна.

У дитячому закладі відреагували на ситуацію

«Прикра ситуація з інвалідним візочком відбулася з вини адміністраторів, які спиралися на загальні правила закладу і не мали досвіду для вирішення даної ситуації», — написали під дописом Тетяни Мачабелі зі сторінки клубу.

Свою відповідь заклад  оприлюднив у Facebook

«В особистій розмові з мамою дівчинки адміністрація закладу в той же день принесла свої вибачення та проінформувала весь персонал закладу максимально сприяти даним діткам у відвідуванні нашого закладу! Ми заклад зовсім новий, працюємо над своїми недоліками та зробимо все, щоб кожному нашому відвідувачу було затишно і комфортно», — йдеться у повідомленні.

Натомість Тетяна Мачабелі повідомила Суспільному, що вона є опікункою дитини. Дівчинці вісім років. У день, коли трапився цей інцидент, персонал закладу — четверо людей — не просили вибачення ні у дівчинки, ні у неї.

Джерело матеріала
loader
loader