Постійно кашляв: лікарі шокували чоловіка діагнозом
Постійно кашляв: лікарі шокували чоловіка діагнозом

Постійно кашляв: лікарі шокували чоловіка діагнозом

Чоловік не підозрював, що у його тілі живуть десятки паразитів.

У Бразилії чоловік постійно кашляв, а коли звернувся до лікарні, його шокували діагнозом. Лікарі знайшли у його тілі десятки стрічкових черв’яків.

Про це пише видання ladbible.

Пацієнт розповів, що раніше відчував повзання під шкірою, але для нього було шоком дізнатися, що в його тілі живуть паразити. Нічого не підозрюючи, пацієнт страждав на цистицеркоз, також відомий як гельмінтоз. 

Жахливий рентгенівський знімок знахідки опублікував у Твіттері доктор, практикуючий лікар лікарні Hospital das Clínicas Botucatu в Сан-Паулу. На ньому добре видно десятки паразитів. Лікар сказав, що, незважаючи на видимість гельмінтів, не було причин для занепокоєння. 

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань (CDC), інфекція спричинена личинками паразита Taenia solium. Личинки потрапляють у такі тканини, як м’язи та мозок, і утворюють там кісти. Захворювання може бути спричинене багатьма різними стрічковими черв’яками, але лише Taenia solium викликає серйозні проблеми зі здоров’ям. Навколо личинок утворюються вузликові кісти, які допомагають їм вижити в організмі, і їх можна промацати через шкіру.

Нагадаєио, що житель Волині самостійно дістав з-під шкіри 12-сантиметрового гельмінта.

Джерело матеріала
loader
loader