Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю
Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю

Docudays UA оголосив концепцію та візуальне рішення цьогорічного фестивалю

Учасники фестивалю разом із глядачами в діалозі намагатимуться сформулювати нову українську мрію.

Ювілейний 20-го Міжнародний фестиваль документального кіно про права людей Docudays UA буде присвячений дослідженню образу майбутнього. В основі візуального рішення цьогорічного фестивалю — мінімалістичний дизайн. Про це повідомляють організатори на сайті фестивалю.

«Образ майбутнього — це те, що нам варто уявляти й втілювати вже зараз. Це розмова про справедливість — невідворотне покарання винних у воєнних злочинах, документування свідчень їхніх жертв і руйнувань. Про те, як давати раду травмам, зберегти та донести до наступних поколінь пам’ять про загиблих на цій війні рідних і друзів. Про відбудову після нашої перемоги — без пластикових лебедів і розфарбованих шин на газонах і дитячих майданчиках від ОСББ. …Ми будемо говорити про все це під час 20-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, і в діалозі будемо намагатися сформулювати нову українську мрію», — йдеться у повідомленні на сайті фестивалю.

Щоб не заважати аудиторії малювати в уяві власний образ майбутнього, свою мрію, організатори цьогоріч обрали надмінімалістичний дизайн — просто чистий білий аркуш. Крім того, для оформлення фестивалю дизайнер Дмитро Растворцев створив спеціальний шрифт. Організатори повідомляють, що продовжать послуговуватися цим шрифтом в подальших випусках Docudays UA.

Docudays UA-2023 оголосив набір волонтерів, який триватиме до 21 травня. 

Також вже відомий склад журі міжнародного конкурсу документальних стрічок DOCU/СВІТ, конкурсних програм DOCU/УКРАЇНА та DOCU/КОРОТКО, а також журі, яке визначить фільм, що отримає Спеціальний приз RIGHTS NOW!.

Попередній, 19-ий, Docudays UA відбувся у листопаді 2022 року на Львівщині. Фестиваль розпочався у Львові й побував у 22 областях України та вперше – за кордоном. Загалом він тривав до 30 грудня. 

У березні 2022-го команда Docudays UA ініціювала створення об'єднаної бази відео- та аудіосвідчень воєнного часу «Архів війни». Збирають матеріали, які фіксують злочини, здійснені російською армією на території України з 24 лютого 2022 року, і те, як вони вплинули на життя та побут українців. 

Фото: Docudays UA

 

 

Теги за темою
Україна Кіно
Джерело матеріала
loader
loader