МОЗ закликає українців здавати кров для військових
МОЗ закликає українців здавати кров для військових

МОЗ закликає українців здавати кров для військових


Для успішного наступу потрібне не тільки озброєння. Потрібна кров, аби рятувати бійців ЗСУ, зазначили у відомстві.


Міністерство охорони здоров’я закликає українців здавати кров для допомоги військовим, які будуть задіяні у наступі. Про це МОЗ повідомляє у в суботу, 13 травня.
 
“Твоя кров може воювати, наступати. Готуємося разом! Для успішного наступу потрібно не тільки озброєння. Потрібна кров, аби рятувати героїв. Потрібні надійні і сталі запаси крові та її компонентів, аби кожен, хто потребує відповідної медичної допомоги, отримав її вчасно і достатньо”, – ідеться у повідомленні.
Зазначається, що при важких пораненнях життя бійця часто залежить від наявності крові зараз і поруч та в достатній кількості.
 
“Кров одного донора може врятувати трьох людей. Але буває так, що одному пораненому потрібна кров трьох донорів – щоб врятувати життя і довезти воїна до операційного блоку”, – пояснили в МОЗ.
 
Долучитися до донорства та здати кров, можна вибравши для себе найбільш зручний варіант.
 
Так, якщо особа живе у великому місті, їй слід зателефонувати до центру крові свого міста і записатися на певний день і час. 
 
Особі, яка живе у селі або невеликому містечку, а центри служби крові далеко, слід зателефонувати до центру крові або до найближчої районної лікарні. Так, особа з’ясує, коли виїзна бригада, яка проводить забір крові, працюватиме у регіоні. 
 
“Якщо вам складно відірватися від роботи, а серед ваших колег є багато ваших однодумців, так само готових поділитися кров’ю з пораненими героями – можна організувати день донора у своєму офісі”, – повідомили у відомстві.

Нагадаємо, за добу на Бахмутського напрямку українським військовим вдалося просунутися ще на 300 метрів у глибину ворога.



Джерело матеріала
loader
loader