Сирський розповів про успіхи на Донбасі: "Наші воїни рухаються вперед"
Сирський розповів про успіхи на Донбасі: "Наші воїни рухаються вперед"

Сирський розповів про успіхи на Донбасі: "Наші воїни рухаються вперед"

Окупанти втрачають на напрямку живу силу.

Генерал-полковник, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський 13 травня повідомив, що оборонна операція на Бахмутському напрямку триває. 

Про це він повідомив у своєму Telegram.

"Наші воїни рухаються вперед на деяких ділянках фронту, а ворог втрачає техніку та живу силу.  Слава Україні та нашим героям", - йдеться у дописі генерал-полковника Сирського. 

Битва за Бахмут 

Зранку 13 травня речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що на Бахмутському напрямку за добу ЗСУ вдалося просунутися ще на 300 метріву глибину ворога. ЗСУ проводять певні контрнаступальні дії.

У свіжому звіті ISW наголошується, щоукраїнські захисники просунулися вперед на північний захід Бахмута завдяки локальним контратакам. На кадрах з геолокацією видно, як війська РФ рятуються від вогню української артилерії на південному березі Берхівського водосховища. Це приблизно за 4 км на північний захід від Бахмута.

За інформацією Міноборони Великої Британії, ЗСУ змогли повернути щонайменше кілометр територіїу південній частині Бахмута. Зазначається, що територія, з якою українські сили витіснили росіян має певне тактичне значення. Зокрема, це був російський плацдарм на західному боці каналу Донецьк-Донбас.

До слова, 10 травня, Сирський повідомив, щона Бахмутському напрямку ЗСУ там здійснюють ефективні контратаки.На окремих ділянках фронту ворог не зміг втримати натиск українських захисників та відступив на дистанцію до 2-х кілометрів.

  • Нічна атака безпілотниками по Хмельницькій області: в ОВА повідомили останні деталі "прильоту"
  • Коли почнеться справжній контрнаступ ЗСУ: експерт попередив про пастки від ворога
  • "Це зупинило б будь-яку країну": Залужний розповів про шалені втрати росіян
Джерело матеріала
loader