Лукашенко на тлі чуток про хворобу пропустив День прапора, герба та гімну Білорусі
Лукашенко на тлі чуток про хворобу пропустив День прапора, герба та гімну Білорусі

Лукашенко на тлі чуток про хворобу пропустив День прапора, герба та гімну Білорусі

Олександр Лукашенко не з'явився на урочистості у Мінську на тлі чуток про його хворобу. Поздоровлення Білорусі президента з Днем державного прапора, герба та гімну 14 травня зачитав прем'єр-міністр Роман Головченко. Урочиста церемонія відбулася на площі Державного прапора.

– Роман Головченко оголосив звернення Олександра Лукашенка з нагоди святкування Дня Державного прапора, Державного герба та Державного гімну Республіки Білорусь, – повідомили у телеграм-каналі уряду.

Відсутність президента прем’єр-міністр не пояснив. Привітання Лукашенку також опублікували на його офіційному сайті. Білоруське опозиційне видання “Дзеркало” відзначило, що День державного прапора, герба та гімну у Білорусі цього року святкують уперше. Це ще більше наголошує на важливості цієї події для Олександра Лукашенка.

Зміни до указу про державні свята він вніс у квітні. До цього існував День державного герба та прапора. 28 років тому, 14 травня 1995 року, в Білорусі з ініціативи президента Лукашенка пройшов референдум, на якому замість біло-червоно-білого прапора та герба "Погоня" затвердили символіку, створену на основі символіки колишньої БРСР.

Чутки про поганий стан здоров'я Олександра Лукашенка з'явилися 9 травня, коли він пропустив частину заходів з нагоди Дня перемоги до Москви, а також був на Червоній площі з перебинтованою рукою. Президент у цей день також не промовив на урочистостях у Мінську.

Теги за темою
Білорусь Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader
loader