Фанатик Лукашенка Євген Шевченко допомагав ГУР: Буданов розкрив деталі
Фанатик Лукашенка Євген Шевченко допомагав ГУР: Буданов розкрив деталі

Фанатик Лукашенка Євген Шевченко допомагав ГУР: Буданов розкрив деталі

Про це розповів глава ГУР МО Кирило Буданов. Він зазначив, що на початку повномасштабного вторгнення розвідка використовувала всі можливі канали для комунікації з Білоруссю, зокрема депутатів.

Як Шевченко допомагав ГУР

Буданов розповів, що одіозний нардеп Євген Шевченко, якого вигнали із зали Ради за те, що він прийшов туди у військовій формі, насправді працював на українську розвідку.

За словами глави ГУР, нардеп був залучений розвідкою, щоб побудувати комунікацію з Мінськом і не допустити вступу Білорусі у війну.

Ну, всі розуміють, це пан Євген Шевченко. Ми користуємося можливістю його комунікації, його зв'язками. В принципі, ніколи це сильно не приховували. І він ефективний у цьому процесі,
– сказав начальник розвідки.

Євген Шевченко співпрацював з ГУР: дивіться відео

Буданов додав, що Шевченко вже давно співпрацює з розвідкою і "жодного разу не відмовляв, коли до нього зверталися з певними проханнями".

Що відомо про скандального депутата

  • Колишній "Слуга народ" неодноразово демонстрував прихильність до самопроголошеного президента Білорусі. Зокрема, в лютому 2021 року він відвідав "всебілоруські" збори Лукашенка.
  • Крім того, під час активних протестів у Білорусі в серпні 2020 року Шевченко закликав пробачити Лукашенку "його гріхи". Депутат зухвало говорив, що білоруси протестують, бо їм начебто нудно. Крім того, парламентар облаяв білоруську опозицію.
  • Згодом, наприкінці квітня того ж року, Шевченко знову поїхав у Білорусь, щоб зустрітися з самопроголошеним президентом. У "Слузі народу" тоді повідомили, що ця поїздка була приватною та власним коштом.
  • За словами Шевченка, самопроголошений президент Білорусі нібито "передав через нього" послання до очільника України Володимира Зеленського.
Теги за темою
Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader
loader