Італія долучиться до навчання українських військових
Італія долучиться до навчання українських військових

Італія долучиться до навчання українських військових

КИЇВ. 18 травня. УНН. Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що його країна проведе підготовку українських новобранців у школах і на військових об'єктах в Італії, а також братиме участь у навчальних програмах ЄС для України в Брюсселі, Польщі та Німеччині, пише УНН з посиланням на Ansa.

Цитата 

"Національний внесок в ініціативи, що реалізуються Європейським Союзом, передбачає, починаючи з 2023 року, участь у новій місії військової допомоги Україні, спрямованій на підтримку українських збройних сил шляхом проведення навчально-тренувальних заходів і зростання їх потенціалу, операцій, що проводяться розподіленим чином на території різних країн-членів Союзу" – сказав Крозетто.

Деталі 

Крозетто зазначив, що наразі Міноборони Італії розглядає участь в ініціативі ЄС з підготовки українських солдатів з направленням штабного персоналу в командування в Брюсселі, Польщі та Німеччині, а також може запропонувати спеціалізовані навчальні модулі, які будуть проводитися, однак, в школах і на військових об'єктах на нашій національній території. Про це він повідомив на спільному засіданні парламентських комітетів у закордонних справах і оборони, під час розгляду питання про місії за кордоном.

Нагадаємо 

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні на спільному брифінгу після переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Римі висловила впевненість у перемозі України проти російської агресії. 

Теги за темою
Україна війна Італія Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader