У Тбілісі протестують проти відновлення авіасполучення з Росією
У Тбілісі протестують проти відновлення авіасполучення з Росією

У Тбілісі протестують проти відновлення авіасполучення з Росією

З 19 травня в Тбілісі вперше за 4 роки відновлено авіасполучення з РФ. Перший літак російської авіакомпанії "Азимут", вже приземлився. Як повідомляє УНІАН, на борту судна перебувала делегація осіб, які називають себе посередниками в питанні відновлення авіасполучення. 

Прибулих зустрічав протест, організований у аеропорта однією з грузинських політичних партій. Колона протестувальників зібралася на площі Республіки близько опівдня і рушила до аеропорту.

Поліція була мобілізована напередодні в аеропорті Тбілісі. За даними російського видання "Дождь", зал очікування був закритий, а будівлю аеропорту оточили правоохоронці, які відмовлялися пояснювати причину цих заходів.

Спочаку оголошувалось, що літак російської авіакомпанії прибуде о 13:40 (12:40 за київським часом). Однак судно приземлилосб раніше запланованого часу – о 13:20 (12:20 за київським часом).

Цей рейс "Азімута" в Тбілісі є першим прямим рейсом між Росією і Грузією з 2019 року - відтоді, як президент РФ Путін  підписав відповідний указ. Про можливість відновлення авіасполучення почали говорити ще в січні цього року. Проте це викликало негативну реакцію України, яка продовжує боротися з російською агресією.

Однак 10 травня Володимир Путін скасував візовий режим для громадян Грузії і офіційно дозволив прямі авіарейси в країну. Цей крок відбувся після домовленостей із грузинською владою, включаючи згоду на пропозиції Росії щодо відновлення прямого авіасполучення.

Теги за темою
Грузія
Джерело матеріала
loader
loader