Зеленський зустрівся в Джідді з прем'єр-міністром Іраку
Зеленський зустрівся в Джідді з прем'єр-міністром Іраку

Зеленський зустрівся в Джідді з прем'єр-міністром Іраку

Під час візиту до Королівства Саудівська Аравія глава України Володимир Зеленський провів зустріч із прем'єр-міністром Республіки Ірак Мухаммадом Шіа Саббаром Ас-Судані. Про це повідомляє прес-служба президента.

- Під час зустрічі з прем'єр-міністром Іраку Мухаммадом Шіа Саббаром Ас-Судані подякував за солідарність Іраку з Україною та українським народом, жорстку позицію у підтримці суверенітету та територіальної цілісності нашої держави, принципу непорушності кордонів та дотримання норм міжнародної, - напис канал.

Зеленський зустрівся із прем'єр-міністром Іраку. Фото: president.gov.ua

Під час зустрічі в Джидді Зеленський порушив питання участі Іраку в імплементації української формули світу, яка є надійним інструментом зупинення війни. Він також закликав прем'єра Іраку посилити взаємодію країн у гуманітарній сфері.

Зеленський подякував Іраку за підтримку України в рамках міжнародних організацій, зокрема за підтримку резолюцій Генеральної Асамблеї ООН. Він також запросив прем'єр-міністра Іраку відвідати Україну з візитом, пише Офіс президента.

Раніше 19 травня Зеленський зустрівся зі спадкоємцем принцом, прем'єр-міністром Саудівської Аравії Мухаммадом бін Салманом аль Саудом. Український лідер прилетів до Саудівської Аравії як почесний гість саміту Ліги арабських держав.

Теги за темою
Володимир Зеленський Ірак
Джерело матеріала
loader
loader