Феррарі готує серйозні гроші: Льюїс Хемілтон близький до переходу в італійську команду
Феррарі готує серйозні гроші: Льюїс Хемілтон близький до переходу в італійську команду

Феррарі готує серйозні гроші: Льюїс Хемілтон близький до переходу в італійську команду

Льюїс Хемілтон є одним із найкращих пілотів в історії Формули-1. Британець є семиразовим чемпіоном "королівських перегонів". Це дозволяє йому ділити рекорд із Міхаелем Шумахером.

Наразі гонщик виступає за Мерседес, але його контракт із німецькою командою завершується наприкінці 2023 року. Британські ЗМІ повідомляють, що наступного сезону Льюїс може перебратися в інший колектив.

Хемілтон незадоволений Мерседесом

Зацікавленість у запрошенні 38-річного спортсмена виявляє італійський концерн Феррарі. Президент "конів" Джон Елканн тісно контактує із Хемілтоном, який останнім часом незадоволений прогресом Мерседес.

Феррарі готовий запропонувати Льюїсу зарплату у 40 мільйонів фунтів на рік. Правда, італійська компанія ще не вирішила, на чиє місце прийде Хемілтон. Одним із варіантів є партнерство із Шарлем Леклером.

Кого Льюїс замінить у Феррарі

В такому випадку Карлосу Сайнсу доведеться шукати новий болід. Також є ймовірність рокирування Хемілтона із монегаском. В такому випадку Леклер може стати пілотом Мерседеса. При цьому Льюїс ще може залишитись у німецькій команді.

Все залежить від найближчих гран-прі, де пілоти Мерседес виступатимуть на оновлених болідах. Якщо результати Льюїса після цього покращаться, Хемілтон може продовжити виступи у німецькому колективі.

Поточний сезон поки невдало складається для британця. Льюїс лише раз підіймався на подіум (2 місце в Австралії). Після п'яти етапів Хемілтон іде четвертим в особистому заліку, відстаючи від лідера і чинного чемпіона Макса Ферстаппена аж на 63 бали.

Джерело матеріала
loader
loader